Mintavételi technikák mikrobiológiai vizsgálatokhoz

2024. szeptember 1-jén megjelent az MSZ CEN ISO/TS 17728:2019 Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Mintavételi technikák az élelmiszertermékek és takarmányfélék mintáinak mikrobiológiai vizsgálatához (ISO/TS 17728:2015) műszaki specifikáció magyar nyelvű változata, melynek kidolgozását az Agrárminisztérium támogatta.

Az MSZ CEN ISO/TS 17728 a laboratóriumba mikrobiológiai vizsgálat céljából beküldött minták begyűjtésére vonatkozik. Általános utasításokat és specifikus követelményeket ad a mintavételre és a laboratóriumba történő szállításra vonatkozóan.

A mintavételi tervek nem tartoznak a műszaki specifikáció alkalmazási területébe.

A műszaki specifikáció minden élelmiszer- és takarmánytermékre alkalmazható, beleértve a tömbökben fagyasztott termékeket, a hasított állatokat (kivéve a hasított állatok felületi mintavételét), a húsokat és az ömlesztett termékeket.

 

Szalay Anna

2024. szeptember

Kapcsolat

Szalay Anna

Kapcsolódó bizottságok

MSZT/MB 609 Élelmiszer-mikrobiológia

CEN/TC 463 Az élelmiszerlánc mikrobiológiája

ISO/TC 34/SC 9 Mikrobiológia

Szabványértékesítés

Vásároljon szabványt vagy szabvány jellegű dokumentumot!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!