A tartósítószer-tartalom vizsgálata margarinokban

2024. szeptember 1-jén megjelent az MSZ 15485-7 Margarinok vizsgálata. 7. rész: A tartósítószer-tartalom meghatározása tiszta magyar szabvány, melynek kidolgozását az Agrárminisztérium támogatta.

Az MSZ 15485-7 a margarinok benzoesav- és szorbinsavtartalmának meghatározására szolgáló módszert írja le. A korszerűsített szabvány az előző kiadáshoz képest jelentős mértékben módosult, mivel a benzoesavat és a szorbinsavat nagy hatékonyságú folyadékkromatográfiával (HPLC) választjuk el. Szerkezetileg követi a nemzetközi és európai vizsgálati szabványok felépítését, azaz a szabvány kiegészült az Alkalmazási terület, Rendelkező hivatkozások, Szakkifejezések és meghatározásuk, Reagensek, Eszközök, Minőségbiztosítás és Vizsgálati jegyzőkönyv fejezetekkel.

 

Szalay Anna

2024. szeptember

Kapcsolat

Szalay Anna

Kapcsolódó bizottság

MSZT/MB 602 Olajmagvak, állati és növényi zsírok és olajok

Szabványértékesítés

Vásároljon szabványt vagy szabvány jellegű dokumentumot!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!