A paprika extrahálható színének spektrofotometriás meghatározása

2024. szeptember 1-jén megjelent az MSZ EN ISO 7541:2021 Fűszerek és ízesítők. A paprika extrahálható színének spektrofotometriás meghatározása (ISO 7541:2020) magyar nyelvű változata, melynek kidolgozását az Agrárminisztérium támogatta.

Az MSZ EN ISO 7541 egy vizsgálati módszert ír elő a paprika extrahálható színének meghatározására, a minta acetonos extraktumának abszorbanciamérésével.

Az őrölt paprika mindenféle típusára (édes, csípős, füstölt stb.) alkalmazható.

A szabvány az első kiadás (MSZ EN ISO 7541:2010) műszaki tartalmának korszerűsítésével jött létre. Az előző kiadáshoz képest a főbb változások a következők:

  • a spektrofotométerrel történő becslést megtartották, a színes üvegszűrőkkel történő becslést pedig törölték;
  • a Rendelkező hivatkozások fejezetet frissítették.

 

Szalay Anna

2024. szeptember

Kapcsolat

Szalay Anna

Kapcsolódó bizottságok

MSZT/MB 603 Gyümölcs-, zöldség- és hústermékek, alkoholmentes italok, cukor, keményítő, valamint ezek, a besugárzott élelmiszerek és a fűszerek vizsgálatai

CEN/SS C01 Élelmiszerek

ISO/TC 34/SC 7 Fűszerek, fűszernövények és ételízesítők

Szabványértékesítés

Vásároljon szabványt vagy szabvány jellegű dokumentumot!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként legfontosabb híreinkről, eseményeinkről!