Az MSZ EN ISO 19011:2018 alapján
A biztonságos élelmiszerek iránti fokozott igényekre, valamint a világot behálózó ellátórendszerekre reagálva készült el az élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerre vonatkozó nemzetközi szabvány, az ISO 22000. A szabvány mindenre kiterjedően, de az észszerűség határain belül foglalkozik az élelmiszer-biztonsággal. Az élelmiszerek előállításával foglalkozó, vagy ahhoz szorosan kapcsolódó tevékenységet folytató szervezeteknek számos alapkövetelményt kell teljesíteniük ahhoz, hogy erre a tevékenységre alkalmassá váljanak. Az ISO 22000 magában foglalja a HACCP alapelveit és azok megvalósításának lépéseit, ugyanakkor összhangban van az irányítási rendszerek szabványaival is, ami lehetővé teszi integrált működtetését és auditálását. A szabvány kellően rugalmas ahhoz, hogy azt bármely szervezet sikerrel alkalmazza méretétől, tevékenységének bonyolultságától és fejlettségi szintjétől függetlenül.
A képzés célja: az MSZ EN ISO 22000:2018 szerinti élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek ellenőrzése és fejlesztése érdekében végzett belső auditokban részt vevők felkészítése a folyamatok, szervezeti egységek működésének ellenőrzésére, a dokumentumok elkészítésére, a vezető munkájának hatékony támogatására.
Ajánljuk: élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek ellenőrzésében, belső auditjában és működtetésében közreműködő szakembereknek.
A jelentkezés ajánlott feltétele: középfokú végzettség és 2 év szakterületi gyakorlat.
Sikeres vizsga esetén megszerezhető: az MSZT által kiállított – Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek belső auditora – oklevél.
Témakörök:
- általános élelmiszer-biztonsági ismeretek;
- az MSZ EN ISO 22000:2018 előírásainak értelmezése, az ÉBIR-dokumentáció, az MSZ EN ISO 19011:2018 előírásai;
- az auditorokkal szemben támasztott követelmények;
- az auditra való felkészülés, az auditot követő intézkedések;
- az auditok fajtái és célja, az audit megtervezése, levezetése, eredménye, dokumentációja, záróértékelése;
- szituációs gyakorlatok (ÉBIR)
A továbbképzés résztvevői 10% kedvezménnyel vásárolhatják meg:
MSZ EN ISO 22000:2018 Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek. Az élelmiszerláncban részt vevő szervezetekre vonatkozó követelmények (ISO 22000:2018)