Sikeres ISO 22000 szerinti és HACCP igazolási audit a Zsindelyes Kereskedőház Kft.-nél

A Vállalkozást 1984-ben alapították Érpatakon családi vállalkozásként, klasszikus kisüsti technológiát alkalmazó lepárlóberendezéssel. A Zsindelyes Kereskedőház Kft. két fő tevékenységi köre a hideg úton előállított szeszesitalok gyártása, illetve a kereskedelmi célra főzött pálinkák előállítása, melynek választéka mára igen széles körre bővült.
A pálinkafőzde nevét a telephely mellett található Zsindelyes tanyáról kapta, így lett Zsindelyes pálinkafőzde.

A cég termékei többször elnyerték a Kiváló Magyar Élelmiszer és a Magyar Termék Nagydíjat, illetve az iparágon belül elsőként nyerték el a Magyar Agrárgazdasági Minőségi Díj kitüntető címet, valamint többszörös Magyar Brands díjasok.

A Zsindelyes Kereskedőház Kft. Újfehértón éttermet is működtet, illetve a pálinkafőzde mellett Kóstolóház is üzemel. A Zsindelyes Kóstolóház 2008-ban épült fel azzal a céllal, hogy az ide érkezők egy pálinkatúra alkalmával – megismerkedve a modern pálinkafőző berendezésekkel és gyümölcsfeldolgozókkal – visszatérhessenek egy pillanatra a múltba, megismerjék a gyökereket, a hagyományos tanyasi világot. A Kóstolóház egyféle főzdemúzeumként is szolgál, hiszen az ipartörténeti tárgyi emlékek a régmúlt pálinkafőzésről árulkodnak, míg a kihelyezett képek a Zsindelyes Pálinkafőzde történetét mesélik el.

A Magyar Szabványügyi Testület Tanúsítási Titkársága 2 felkészült auditorral 2016 szeptemberében végezte el a Pálinkafőzde MSZ EN ISO 22000:2005 szabvány szerinti élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerének és a Zsindelyes Étterem és Kóstolóház HACCP-rendszerének felügyeleti auditját. Az audit alapján az auditorok javasolták az okiratok érvényességének fenntartását.

A tanúsított élelmiszer-biztonsági irányítási rendszer alkalmazási területe a következő: gyümölcspálinka és szeszesital előállítása és palackozása.

Az igazolt HACCP-rendszer alkalmazási területe:
Zsindelyes Étterem: főzőkonyha, vendéglátás, kiszállítás.
Zsindelyes Kóstolóház: tálalókonyhai és befejező konyhai tevékenység.

Az MSZT ezúton is gratulál a Zsindelyes Kereskedőház Kft. vezetőinek és munkavállalóinak a sikeres audithoz, további eredményes munkát kíván az élelmiszer-biztonsági irányítási rendszer működtetéséhez és fejlesztéséhez.

 Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek tanúsításával és HACCP-rendszerek igazolásával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot a Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével Szalai Líviával vagy a főosztályvezető-helyettesével Kéki Zsuzsannával az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06/1/4566-928 cert@mszt.hu

2016. szeptember 29.

Források:

  1. A Zsindelyes Kereskedőház Kft. kézikönyve
  2. 2016. évi auditjelentések
  3. A Zsindelyes Kereskedőház Kft. honlapja