Felhívás
Víz- és helyiségfűtés ökotervezéséhez keres szakértőt a CEN

Az Európai Bizottság támogatásával, a CEN/TC 109 Gáztüzelésű központi fűtésű kazánok európai műszaki bizottság a 811/2013/EU rendelet alapján körvizsgálatot tervez.

E speciális feladat elvégzésére az ISO/IEC 17025:2005 szerint akkreditált olyan laboratóriumok jelentkezését várják, melyek tapasztalattal rendelkeznek az M/534 (vízfűtés) és az M/535 (helyiségfűtés) mandátumok alatti berendezések vizsgálatában. Az érdekelt laboratóriumok konzorciumok formájában adhatnak be pályázatot.

A projektcsoport célja a rendeleteknek megfelelő, deklarált, szabványos paraméterek verifikálása, többek között piacfelügyeleti célból is.
A munka angol nyelven fog zajlani, tehát a szakmai és szabványosítási ismeretek mellett a nyelvtudás is alapkövetelmény. A projekt várhatóan 2019-ig tart majd, tehát az átfutási ideje 20,5 hónap.

Az MSZT szakértőinek, tagjainak is elérhető ez a lehetőség, további részletekért, díjszabásért, a követelmények és pályázati anyagok megtekintéséhez kérjük, hogy keresse Krantz Domokos főosztályvezető-helyettest a Szabványosítási Titkárságon, a szabvtit@mszt.hu címen, legkésőbb 2017. augusztus 30-ig.

2017. augusztus