Megjelent a vasbeton fürdőmedencékre vonatkozó építési és átvételi műszaki követelményeket tartalmazó új korszerűsített nemzeti szabvány az
MSZ 15233:2015!

A Magyar Uszodatechnikai Egyesület támogatásával, az illetékes – MSZT/MB 914 „Fürdők és medencék" – műszaki bizottság felülvizsgálta a korábbi MSZ 15233:2012-es szabványt és úgy határozott, hogy szükséges annak korszerűsítése. A korábbi 2012-ben kiadott szabvány gyakorlati alkalmazása során a felhasználók tapasztalatait figyelembe véve, 2015. november 1-jén egy olyan új korszerűsített szabvány (MSZ 15233:2015) jelent meg, amely mind a tervezők, mind a kivitelezők, mind a műszaki ellenőrök munkáját segítve útmutatást ad a közfürdők építéséhez és átvételéhez.

Ez a szabvány az MSZ EN 15288-1 szerint meghatározott közhasználatú*, új építésű és teljes felújításra kerülő fürdőmedencékre vonatkozik.

Ízelítő a szabványból

A szabvány megvásárolható az MSZT Szabványboltjában  vagy megrendelhető a kiado@mszt.hu e-mail-címen a Megrendelőlap kitöltésével, vagy az MSZT webáruházban.

További információkért kérjük, keresse munkatársainkat az alábbi elérhetőségen:
szabvtit@mszt.hu

Csík Gabriella
2015. november


*Közhasználat (public use): A létesítmény mindenki vagy egy meghatározott csoport számára van nyitva, nem csupán a tulajdonos/a bérlő/az üzemeltető és családja részére, függetlenül attól, hogy a vendégek fizetnek-e belépődíjat.