Új, sikeres energiairányítási tanúsítási eljárás a Siemens Zrt. Gizella úti telephelyén

A Siemens Magyarországon 130 éve törekszik a folyamatos értékteremtésre, a mindenkori legmagasabb szintű technológia biztosítására. A Siemens hazánk meghatározó nagyvállalatai közé tartozik, sokoldalú tevékenységével jelen van a mindennapokban: megtalálható a korszerű nagyvárosi tömegközlekedési eszközökben, az elővárosi vonatokon, az energiatermelést biztosító erőművekben, az épületek energiahatékonyságát segítő berendezéseiben, a kórházak diagnosztikai eszközeiben, az autógyárak mérnöki tervező szoftvereiben és az egyetemek oktatóközpontjaiban.
A Siemens Zrt. üzleti tevékenysége szerves része a Siemens-konszern tevékenységének. Megalakulása óta a cég folyamatosan szem előtt tartja a műszaki teljesítményt, az innovációt, a minőséget, a megbízhatóságot és a globalitást.

A 2015. évi LVII. törvény az energia hatékonyságról előírja a nagyvállalatok számára a kötelező energetikai audit elvégzését vagy akkreditált tanúsító által MSZ EN ISO 50001:2012 szabvány szerint tanúsított irányítási rendszer meglétét.

A Siemens Zrt. nagyvállalatként és több éve nagy hatékonysággal működtetett integrált irányítási rendszer tapasztalatával az MSZ EN ISO 50001:2012 szabvány bevezetése mellett döntött.

A Magyar Szabványügyi Testület Tanúsítási Titkársága két felkészült auditorral, két szakaszban 2016 novemberében végezte el az energiairányítási rendszer tanúsító auditját a vállalat Gizella úti telephelyén. Az auditcsoport munkáját, észrevételeit a szervezet hasznosnak ítélte és elfogadta. Az auditorok javaslata alapján az MSZT és együttműködő IQNet-partnere, a SIQ 2016 decemberében pozitív döntést hozott a nemzeti MSZT-, SIQ- és a nemzetközi IQNet-tanúsítványok kiadására vonatkozólag.

Az MSZT ezúton is gratulál a Siemens Zrt.vezetőinek és munkavállalóinak a sikeres tanúsító audithoz, további eredményes munkát kíván az integrált vállalatirányítási rendszer működtetéséhez és fejlesztéséhez.

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot Szalai Líviával a Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével vagy Kéki Zsuzsannával a Tanúsítási Titkárság főosztályvezető-helyettesével az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06/1/4566-928 cert@mszt.hu

Források:

  1. 2016. évi auditjelentés I. és II. szakasz
  2. SIEMENS Zrt. kézikönyve és weboldala

2017. január