Sikeresen zárult februári képzés és az ÚJ MÁRCIUSI KÉPZÉSEINK

2015. március folyamán az MSZT két témában rendez szinten tartó továbbképzést:

2015. március 19-én Környezetirányítási szinten tartót,
Környezetirányítási szinten tartó képzés (ISO 14001:2015)

2015. március 26-án Minőségirányítási szinten tartót.
Minőségirányítási szinten tartó képzés (ISO 9001:2015)

Mindkét képzés célja csoportos konzultáció biztosítása olyan minőségirányítási és környezet­irányítással foglalkozó szakembereknek, akik elméleti és gyakorlati tapasztalatokkal is rendelkeznek, és szeretnék megismerni a minőségügy ISO 9001:2015 szerinti legújabb elveit, irányait és törekvéseit és/vagy szeretnék megismerni a környezetközpontú irányítás legújabb elveit, irányait és a szakma új törekvéseit az ISO 14001:2015 alapján.

A konzultáción való részvétel jó lehetőség a minőségirányításban dolgozó többi szakemberrel való kapcsolattartás kialakítására is.

A szinten tartó képzésekre még lehet jelentkezni!

Érdeklődni Eitnerné Horváth Erikánál a 456-6925 telefonszámon vagy az oktatas@mszt.hu e-mail címen lehet.

Élelmiszer-biztonsági belső auditor

A Magyar Szabványügyi Testület 2015. február 10–12. között ismét sikeres Élelmiszer-biztonsági belső auditor képzést rendezett 11 fő részvételével.
A képzés során az MSZ EN ISO 22000:2005 szabvány szerinti élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek ellenőrzése és fejlesztése érdekében végzett belső auditokban részt vevőket felkészítettük a folyamatok, szervezeti egységek működésének ellenőrzésére, a dokumentumok elkészítésére, a vezető munkájának hatékony támogatására.

A képzés végén minden hallgató eredményes vizsgát tett, amelynek igazolására Élelmiszer-biztonsági belső auditor MSZT-oklevelet kaptak.
A hallgatók a képzés előadóját, Sósné Dr. Gazdag Mária címzetes főiskolai tanárt, élelmiszeripari szakértőt, az MSZT vezető auditorát az adható maximális pontszámokkal összességében 6-osra értékelték.

A képzés során a hallgatók a kérdőívre adott válaszaik alapján a következő témákat tartották a leghasznosabbaknak: az auditori szemlélet, viselkedés, kommunikációs stílus ismertetését, az audit lefolytatását konkrétan érintő témákat; az auditdokumentáció ismertetését, a dokumentumrendszerek felépítését, kezelését bemutató előadást; a biztonságos termékek megtervezése és előállítása tárgyban hallottakat; a működési PRP-kkel, a veszélyelemzéssel foglalkozó témákat; a HACCP-ismeretek bemutatását; az esettanulmányok megvitatását, valamint az MSZ EN IS 22000 szabvány bemutatását.