Új európai szabványkiadványok

CEN-CENELEC-szabványkiadványok

Az alábbi linkekre kattintva elérhetők az európai szabványügyi szervezetek által közzétett az új európai szabványok adatai, illetve a visszavonásokkal kapcsolatos információk.

A hozzáférhető adatok:

  • az újonnan kiadott szabványok listája
  • kiadás előtt álló (előkészületben) szabványok listája
  • véleményezés/körözés alatt álló szabványtervezetek listája
  • új témajavaslatok listája
  • visszavont szabványok listája

A hivatkozási számok és a TC-k aktív linkek, amelyekről tovább lehet lépni az adott szabványról/tervezetről, vagy TC-ről szóló információhoz. 

http://standards.cen.eu/dyn/www/f?p=CENWEB:84:::NO:::
http://www.cenelec.eu/dyn/www/f?p=104:84

Az európai uniós tagságunkból, ezen belül az MSZT európai szabványügyi szervezetekben (CEN, CENELEC, ETSI) való teljes jogú tagságából adódó kötelezettségünk az európai szabványok bevezetése magyar nemzeti szabványokként az európai szabványügyi szervezetek által megadott bevezetési határidőn belül.

Új nemzetközi szabványkiadványok

ISO-szabványkiadványok

Az alábbi linkre kattintva elérhető jegyzék az ISO Update 2015. márciusi kiadása alapján készült, és az ISO által kiadott, 2015. február 1-je és 28-a között megjelent új nemzetközi szabványkiadványokat és visszavonásokat tartalmazza az ISO műszaki bizottságok (TC-k) sorrendjében.

ISO Update – 2015. március

IEC-szabványkiadványok

Az alábbi linkre kattintva az IEC „Just published" című hirdetménye érhető el és az IEC által kiadott, 2014. október 1-je és 31-e között megjelent új szabványkiadványokat és visszavonásokat tartalmazza. Témakörönként lehet megnyitni az új szabványok listáját és a visszavont szabványok listáját.

http://webstore.iec.ch/justpublished