Új európai és nemzetközi műszaki bizottságok

Tetoválási szolgáltatások

Német kezdeményezésre most zajlik a szavazás  egy új európai szabványosító műszaki bizottság megalakulásáról „Tetoválási szolgáltatások” címmel.

A bizottság célja, hogy a tetoválási folyamat során a vérrel való érintkezés és a bőr felületi sérülései révén fennálló vírusos és bakteriális fertőzések esélyét minimálisra csökkentse. Ezt a megfelelő műszaki körülmények megteremtésével és a higiéniai követelmények betartásával lehet elérni. A tervezett szabványok  leírják többek között a higiénikus munkavégzés folyamatait, a képzést, a személyes higiéniát, az oltásokat, az utókezelést, az elsősegélyt, valamint az eszközök  előkészítését és fertőtlenítését.

Az előrejelzések szerint az Európai Bizottság az általános termékbiztonsági irányelv keretén belül követelmények előírására készül a tetoválótinták,  a tetoválótűk és a tetoválási szolgáltatások nyújtása területén. A bizottság megalakulása lehetővé teszi majd a szabványosítási munka gyors megkezdését.

A szavazás június elején lezárul, érdeklődés esetén, részvételi szándékkal,  illetve további információkért kérjük keresse munkatársunkat az alábbi elérhetőségek egyikén.

Krantz Domokos
főosztályvezető-helyettes
E-mail: d.krantz@mszt.hu
Tel.: (061) 456 6915