Felhívás
Takarmányok probiotikumos kezeléséhez keres szakértőt az MSZT

Az Európai Bizottság támogatásával, a CEN/TC 327 Takarmányok. Mintavétel és vizsgálati módszerek európai műszaki bizottság fizetett szakértői csoportot hozott létre abból a célból, hogy az M/523 megbízás keretében a takarmányban található Lactobacillus, Enterococcus, Pediococcus, Bacillus és élesztőgomba meghatározását szabványban rögzítse.
A korábban nevezett projektvezető lemondott a megbízásról, mivel a probiotikumgyártók elmondása szerint nem működtek vele együtt, így a munkacsoport új vezetőt keres.

A szabvány genotipikus meghatározási módszereket kínál a takarmányban található élő mikroorganizmusok és élesztőgombák azonosítására. A projekt a 1831/2003/EK Európai Parlamenti és Tanácsi rendelethez kapcsolódik.

A projekt átfutási ideje a megkezdéstől számított 60 hónap. A munka angol nyelven fog zajlani, tehát a szakmai és szabványosítási ismeretek mellett a nyelvtudás is alapkövetelmény.

Az MSZT szakértőinek is elérhető ez a lehetőség, további részletekért, díjszabásért, a követelmények és pályázati anyagok megtekintéséhez kérjük, hogy keresse Krantz Domokos főosztályvezető-helyettest a Szabványosítási Titkárságon, a szabvtit@mszt.hu címen, legkésőbb 2016. november 24-ig.

2016. november