Szakmai fórum az ipari kollaboratív robotrendszerekről

(az ISO/TS 15066 magyar kiadásáért)

(MSZT, 2017. szeptember 26.)

A kollaboratív robotikában az emberek és a robotok közvetlenül tudnak együtt dolgozni. Az új fejlesztések növelik annak lehetőségét, hogy a robotok erejét és pontosságát biztonságos keretek között közelebb hozzuk az emberek kreativitásához és problémamegoldó képességeihez, amely nagymértékben javítja a termelékenységi mutatókat. A folyamatosan fejlődő területet az ISO/TC 299 Robotika nemzetközi műszaki bizottság is segíti műszaki dokumentumok kidolgozásával.

A szakmai fórumot a Magyar Szabványügyi Testület a SAASCO közreműködésével rendezi. A fórum célja a kollaboratív robotok gyártásához, üzembe helyezéséhez és üzemeltetéséhez kapcsolódó műszaki előírások ismertetése, a CE-jelölés folyamatának bemutatása, a kollaboratív robotrendszerek kockázatértékelése és gyártói tapasztalatok közlése.

A nemzetközi szabványoknak megfelelő robotok biztonságos kialakítását, telepítését, üzembe helyezését, működtetését és karbantartását elősegítik a vonatkozó nemzetközi szabványok magyar nyelvű kiadásai. Ezért a szakmai fórum megrendezésének célja az is, hogy a részvételi díjakból származó bevételből elkészüljön az MSZ ISO/TS 15066 Robotok és robotszerkezetek. Kollaboratív robotok magyar nyelvű kiadása. Az MSZT értesíteni fogja a szakmai fórum befizetett résztvevőit a szabvány megjelenésekor, és számukra a szabvány 1 példányának megvásárlása esetén 10% kedvezményt biztosít.

Amennyiben a szakmai fórum felkeltette érdeklődését, várjuk jelentkezését.

Tervezett program
Jelentkezési lap

A szakmai fórummal kapcsolatban további tájékoztatást ad:
Palkovics Mihály, telefon: (06 1) 456-6855, e-mail-cím: m.palkovics@mszt.hu