Szabványok februári helyesbítése

A Magyar Szabványügyi Testület 2017. február 1-jén a következő nemzeti szabványok helyesbítését tette közzé:

 

Magyar nyelvű nemzeti szabvány

  • MSZ 9600:2016 Útmutató a szeszes italok érzékszervi vizsgálatához
    (ICS 67.240; 67.160.10)
    <<helyesbítés>>

Helyesbítés az angol nyelvű nemzeti szabvány magyar nyelvű címoldalán

  • MSZ EN ISO 520:2011 Gabonafélék és hüvelyesek. 1000 szem tömegének meghatározása (ISO 520:2010)
    (ICS 67.060)
    <<helyesbítés>>

Angol nyelvű nemzeti szabvány

  • MSZ EN 62391-1:2016 Elektronikus berendezésekben használt, állandó értékű, kettős rétegű villamos és elektronikus kondenzátorok. 1. rész: Termékfőcsoport-előírás (IEC 62391-1:2015)
    (EN 62391-1:2016/AC:2016, December)

A helyesbítések az aktív linkre kattintva elérhetőek.

Az ISO által kiadott helyesbített változatok

A helyesbített változatokban szereplő változtatások az aktív linkre kattintva a szabvány „Foreword" című fejezetében megtekinthetők.

Angol nyelvű nemzeti szabványok

  • MSZ EN ISO 80369-6:2016 Egészségügyben használatos, kis belső átmérőjű csatlakozók folyadékokhoz és gázokhoz. 6. rész: Csatlakozók gerincközeli alkalmazásokhoz (ISO 80369-6:2016, 2016. 11. 15-ei helyesbített változat)
  • MSZ EN ISO 16649-3:2015 Az élelmiszerlánc mikrobiológiája. Horizontális módszer a ß-glükuronidáz-pozitív Escherichia coli megszámlálására. 3. rész: Kimutatás és a legvalószínűbb szám technika 5-bróm-4-klór-3-indolil-ß-D-glükuroniddal (ISO 16649-3:2015, 2016. 12. 15-ei helyesbített változat)
  • MSZ EN ISO 18416:2016 Kozmetikumok. Mikrobiológia. A Candida albicans kimutatása (ISO 18416:2015, 2016. 12. 15-ei helyesbített változat)

A szabványok a közzétett helyesbítésükkel együtt érvényesek.

A magyar nyelvű szabvány helyesbítésének szövegét a Szabványügyi Közlöny is tartalmazza.

A Szabványügyi Közlöny, az angol nyelvű szabványok helyesbítése és a helyesbített változatok beszerezhetők az MSZT Szabványboltban vagy megrendelhetők a kiado@mszt.hu e-mail-címen.