A Sweet-food Kft. élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerének sikeres tanúsítási eljárása az MSZ EN ISO 22000:2005 szabvány és az MSZ ISO/TS 22002-1:2011 (PRP) műszaki specifikáció szerint

A Sweet-food Kft. 1997-ben alakult jelenleg is 100%-os magyar tulajban lévő Mezőberényben működő szervezet. Fő tevékenységük az édességgyártás közismert retró termékei (pl. Kojak-nyalóka).
A cég tulajdonosai és vezetői mindig is fontosnak tartották a biztonságos termék-előállítást és szolgáltatás nyújtását, ezért döntöttek arról, hogy élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerüket az MSZ EN ISO 22000:2005 szabvány és az MSZ ISO/TS 22002-1:2011 műszaki specifikáció alapján működtetik és tanúsítatják. A rendszerük azokat a folyamatokat és követelményeket tartalmazza, amelyeket a szervezet vezetése és dolgozói alkalmaznak munkájuk során, támogatva a folyamatos fejlesztést.

Az irányítási rendszer az alábbi alkalmazási területen működik:
Édesipari termékek, gyógycukorkák, propoliszos méz, cukormentes és gluténmentes édességek gyártása, étrend-kiegészítők, vitaminok bércsomagolása; vitaminos takarmány előállítása, szabadon forgalmazható, állatgyógyászati készítménynek nem minősülő állatgyógyászati termékek kiskereskedelmi forgalmazása méhek számára, továbbá PVC-fóliából műanyag hengerek gyártása másodlagos csomagoló anyag céljára.

A Magyar Szabványügyi Testület (MSZT) felkészült auditorokkal két szakaszban 2018 márciusában végezte el az irányítási rendszer tanúsítási auditját, mely során erősségként emelték ki a rendezett külső és belső területeket, a nagyfokú tisztaságot, az igényesen kialakított szociális helyiségeket és a gondosan rendben tartott raktárat.

Az auditcsoport munkáját, észrevételeit a szervezet hasznosnak ítélte és elfogadta. Az auditorok javaslata alapján az MSZT 2018 márciusában pozitív döntést hozott a nemzeti MSZT-, és a nemzetközi IQNet-tanúsítványok kiadására vonatkozólag.

Az MSZT ezúton is gratulál a Sweet-food Kft. vezetőinek és munkavállalóinak a sikeres audithoz, további eredményes munkát kíván az irányítási rendszer működtetéséhez és fejlesztéséhez.

Források:

  1. 2018. évi I. és II. szakasz auditjelentése
  2. Sweet-Food Kft. kézikönyve
  3. Sweet-food Kft. weboldala http://sweet-food.hu

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot Kéki Zsuzsannával a Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével vagy Szamosiné Dávid Izabellával a Tanúsítási Titkárság főosztályvezető-helyettesével az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06/1/4566-928 cert@mszt.hu

2018. április