Sikeres energiairányítási rendszer tanúsítás a Columbian Tiszai Koromgyártó Kft.-nél

COLUMBIAN TISZAI KOROMGYÁRTÓ KFT
3581 Tiszaújváros, TVK Ipartelep, Pf. 61.
Telefon: 49 544-000
ctc@adityabirla.com, www.adityabirla.com

A Columbian Tiszai Koromgyártó Kft-t (CTK Kft.) 1992 júniusában az amerikai Columbian Chemicals Company (CCC) és a Tiszai Vegyi Kombinát Rt. alapította 60% - 40%-os tulajdoni részesedéssel. 2000. május 25-től a TVK Nyrt. tulajdonrészének megvásárlásával a CCC a CTK Kft. 100%-os tulajdonosává vált. 2011. június 20-tól a CCC az indiai Aditya Birla Group tulajdonába került.

A Columbian Tiszai Koromgyártó Kft. a Magyar Szabványügyi Testület (MSZT) kiemelt partnere, hiszen minőség-, környezetközpontú, valamint munkahelyi egészségvédelem és biztonság (integrált) irányítási rendszerét tíz éve az MSZT sikeresen tanúsítja. Integrált irányítási rendszere maximálisan megfelel az előírt követelményeknek, és évről évre magasabb színvonalat képvisel. Az integrált irányítási rendszer továbbfejlesztéseként a Társaság vezetése 2013. október 1-én életbe léptette az MSZ EN ISO 50001:2012 szabvány alapján kidolgozott energiairányítási rendszert, melyet a korábban működtetett irányítási rendszerekhez integráltan vezettek be.

A Társaság vezetése támogja a jövőbe mutató energetikai célú programok/projektek előkészítését és megvalósítását. Létrehozták és működtetik az energiairányítási csoportot. Az energiairányítási rendszert szakmailag szabályozó legfontosabb dokumentum, az „Energiaátvizsgálás” leírja a Társaság jelentős energiafelhasználási területeit és energiahordozóit. A felső vezetés elkötelezett a rendszer fenntartásában, a célok kitűzésében, a vizsgált adatok meghatározásában, törekszik az egyszerű, közérthető megközelítésre a rendszer bevezetésének népszerűsítése érdekében. Az energia-előirányzatok kitűzésének fő szempontja az energiahatékonyság javítása, az EIR teljesítmény folyamatos javítása. Az energiatakarékossági szempontok érvényesítése az anyacég vezetésében is támogatásra talál, nyitott a kellően alátámasztott javaslatok megvalósítására. A Társaság integrált irányítási rendszere alkalmas a kitűzött célok megvalósítására.

2014. márciusában az MSZT sikeres tanúsítási audittal igazolta, hogy a Columbian Tiszai Koromgyártó Kft. immáron négyes integrált rendszere az

ipari korom gyártása a gumi-, a műanyag-, a tinta- és a festékipar számára

alkalmazási területen kimagaslóan működik, egyaránt megfelelve az ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 és az ISO 50001 szabványok követelményeinek.

A CTK Kft. rendelkezik Magyarországon az első és egyedüli koromgyártó berendezéssel. Elsősorban gumiipari-, ezen belül is abroncsgyártásra alkalmas termékeket állít elő, de a műanyag- és a festékgyártás igényeinek megfelelő termékek gyártására is berendezkedett.
  
 IMG_0078.jpg
   Az üzem látképe


Az üzem a fejlett technika működtetése és karbantartása érdekében megfelelve a kor követelményeinek, kiemelt figyelmet fordít az alkalmazottak folyamatos továbbképzésére, a gazdaságos energiafelhasználásra, a minőség folyamatos javítására, a környezetbarát és költséghatékony termékek előállítására, a balesetmentes munkahely megteremtésére.

A Magyar Szabványügyi Testület Tanúsítási Titkársága 2 felkészült auditorral végezte el az EIR tanúsítási auditját. Munkájukat, észrevételeiket a Társaság hasznosnak ítélte és elfogadta. Az MSZT ezúton is gratulál a Columbian Tiszai Koromgyártó Kft.-nek az eddigi teljesítményéhez, és további sikereket kíván az elkövetkezendő időszakban.

Források:

  1. CTK Kft. IIR Kézikönyv
  2. 2014. évi EIR tanúsítási auditjelentés

Czimer Gáborné
e-mail: g.czimer@mszt.hu
telefon: 06-1 456-6931