Eredményesen zárult a Siemens Mobility Kft. okirat-megújító auditja az MSZ EN ISO 9001:2015, az MSZ EN ISO 14001:2015 és az MSZ 28001:2008 szabványok alapján

A Siemens Mobility Kft. a Siemens AG(SAG)-ből kivált Siemens Mobility GmbH cég általános hazai képviselője, önálló eredményfelelősségű regionális szervezet.
A Siemens Mobility üzleti területei számára a Siemens Mobility Kft. szervezeti egységei látják el az elsődleges üzleti-szakmai képviseletet. A szervezet célja, hogy a magyar gazdaság egyik vezető elektronikai és villamossági vállalatcsoportjaként következetes vevőorientált üzletpolitikája és szolgáltatásai révén az ügyfelek minél magasabb szintű megelégedettségét vívja ki és eredményeivel növekvő mértékben járuljon hozzá mind a hazai gazdaság, mind a Siemens Mobility konszern összeredményéhez.

A Magyar Szabványügyi Testület három felkészült auditora 2018 októberében végezte el az integrált irányítási rendszer okirat-megújító auditját, melynek során erősségként többek között az alábbi megállapítások kerültek rögzítésre:

  • a vezetőség elkötelezettsége az integrált irányítási rendszer működtetése és fejlesztése iránt;
  • jól képzett, elkötelezett, kompetens munkatársak;
  • a jogi, piaci környezet alapos ismerete, a követelményeknek való megfelelés rendszeres kiértékelése;
  • ergonomikus munkakörnyezet kialakítása;
  • a szolgáltatási folyamatok magas színvonala;

Az auditcsoport javaslata alapján az MSZT pozitív döntést hozott a nemzeti MSZT- és a nemzetközi IQNet-tanúsítványok kiadására vonatkozólag a következő alkalmazási terültre:

Kötött pályás (nagyvasúti, városi, elővárosi) járművek és azok részegységeinek, berendezéseinek, alkatrészeinek, valamint kötött pályás és közúti közlekedésbiztonsági, elektrotechnikai, elektronikai és infokommunikációs hálózatok, rendszerek és megoldások, készülékek, berendezések, létesítmények értékesítése, fejlesztése, tervezése, kivitelezése, üzembe helyezése, – helyhez, illetve nem helyhez kötött – karbantartása, javítása, felújítása, korszerűsítése, tesztelése és mérése, garanciális és garancián túli szerviztevékenysége és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások nyújtása.

Az MSZT ezúton is gratulál a Siemens Mobility Kft. vezetőinek és munkavállalóinak a sikeres audithoz, további eredményes munkát kíván az irányítási rendszer működtetéséhez és fejlesztéséhez.

Források:

  • 2018. évi tanúsítási auditjelentés
  • Integrált irányítási kézikönyv

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot Kéki Zsuzsannával a Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével vagy Szamosiné Dávid Izabellával a Tanúsítási Titkárság főosztályvezető-helyettesével az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06/1/4566-928 cert@mszt.hu

2018. november