Sikeresen lezajlott az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet minőségirányítási rendszerének okirat-megújító eljárása

Az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetet (továbbiakban ORFI) azért alapította 1951-ben az egészségügyi kormányzat, hogy a hazai reumatológiának, a legújabb tudományos eredményeket és a természetes gyógymódokat egyaránt felhasználó, vezető betegellátó, kutató, oktató és irányító intézménye legyen. Az Intézet fennállása óta ennek a feladatnak a maximális teljesítésére törekszik.
Munkatársai tevékenységének középpontjában az aktív reumatológiai és immunológiai betegellátás, valamint a rehabilitáció áll.
Az ORFI részt vesz a nemzetközi tudományos és gyógyszerkutatásban, és törekszik az új eredmények hazai megismertetésére. Munkatársai részt vállalnak az általános és szakorvosképzésben, valamint az egészségügyi szakdolgozók képzésében és továbbképzésében.

A Magyar Szabványügyi Testület először 2009-ben tanúsította az ORFI integrált minőségirányítási rendszerét az MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány és a Magyar Egészségügyi Ellátási Standardok 1.0 kézikönyv szerint, melyet az Intézet 2012-ben sikeresen megújított.

A Magyar Szabványügyi Testület Tanúsítási Titkársága 2 felkészült auditorral 2015 novemberében végezte el az integrált irányítási rendszer következő megújító auditját. Az auditcsoport munkáját, észrevételeit a szervezet hasznosnak ítélte és elfogadta. A megújító audit pozitív tapasztalatai alapján az MSZT Tanúsítási Titkársága újból meghosszabbította az ORFI tanúsítványait a következő hároméves tanúsítási ciklusra.

A minőségirányítási rendszer alkalmazási területe:

ISO 9001: fekvőbeteg- és járóbeteg-szakellátás, gondozás, kutatási tevékenység, valamint az ezekhez kapcsolódó diagnosztikai (laboratóriumi, radiológiai, MRI, molekuláris biológiai és osteodensitometriai) és támogató folyamatok;

MEES: fekvőbeteg-ellátás, járóbeteg-ellátás, általános diagnosztika (laboratóriumi, radiológiai, MRI, molekuláris biológiai és osteodensitometriai), valamint általános vezetési és támogató folyamatok.

Az MSZT ezúton is gratulál az ORFI vezetőinek és munkavállalóinak a sikeres megújító audithoz, további eredményes munkát kíván az integrált minőségirányítási rendszer működtetéséhez és fejlesztéséhez.

Egészségügyre vonatkozó minőségirányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot a Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével, Szalai Líviával vagy
Szamosiné Dávid Izabella tanúsítási menedzserrel az alábbi elérhetőségen:

Tel: 06/1/4566-928  cert@mszt.hu

2015. december

Források:

  1. Az ORFI kézikönyve
  2. 2015. évi auditjelentés