Október 14. a Szabványosítás Világnapja

Minden év október 14-én az ISO, IEC és az ITU tagjai, a szabványosítási közösséggel együtt megünneplik a szabványosítás világnapját. Ezen a napon a műszaki követelményeket önkéntes szabványok formájában kidolgozó sok ezer szabványosítási szakértőnek fejezzük ki elismerésünket.

Az idei év kiemelt üzenete: A szabvány a bizalom kulcsa

A szabványok összekötnek minket a közösen elfogadott kommunikációs csatornákon, a legjobb gyakorlatokon, az együttműködés elfogadott módozatain keresztül. A kereskedelem és az üzleti kapcsolatok alapja az, hogy azonos nyelven beszéljünk, hogy azonosan tudjuk értelmezni az elvárásokat és követelményeket. A társadalmi interakciók szempontjából fontos, hogy a bárki által elérhető nemzetközi szabványok hasznosításával és honosításával azonos normák, kifejezések és jelentések legyenek megfogalmazva.

A termék vagy szolgáltatás esetében, ha szabvány szerinti megfelelőségre hivatkozik, megbízhatunk benne, hiszen a minőséget, a biztonságot és az együttműködő képességet képviseli. Változatos és összekapcsolt világunkban a szabványok jelentik a biztos és egységes pontot, az interfészt, amely által nemzetközi szinten érthetjük meg egymást.