Felhívás
Nyomástartó berendezésekkel foglalkozó szakértőt keres az MSZT

Az Európai Bizottság támogatásával, a CEN/TC 54 Nem fűtött nyomástartó edények európai műszaki bizottság fizetett szakértői csoportot hoz létre abból a célból, hogy az EN 13445 és az EN 13480 szabványokat támogató „helpdesk" (segélyvonal) szolgáltatásához segítséget nyújtson. A szakértők kiválasztását a francia titkárságú műszaki bizottság és a PED helpdesk titkársága végzi.

A projektcsoport feladatai kétszintűek lesznek:

  • egyrészt az EN 13480 Fémből készült ipari csővezetékek európai szabvány alkalmazásáról kell gyakorlati példát összeállítani az első csomag részeként;
  • másrészt az EN 13445-3 Nem fűtött nyomástartó edények. 3. rész: Tervezés európai szabvány háttér-információjaként szolgáló útmutató (guide) felülvizsgálata és átírása a cél a második csomag munkálatainak.

A két csomagra külön és egyenként is lehet pályázni.

A projekt átfutási ideje a megkezdéstől számított 19 hónap. A munka angol nyelven fog zajlani, tehát a szakmai és szabványosítási ismeretek mellett a nyelvtudás is alapkövetelmény.

Az MSZT szakértőinek is elérhető ez a lehetőség, további részletekért, díjszabásért, a követelmények és pályázati anyagok megtekintéséhez kérjük, hogy keresse Krantz Domokos főosztályvezető-helyettest a Szabványosítási Titkárságon, a szabvtit@mszt.hu címen, legkésőbb 2016. június 3-ig.

2016. május