Lezajlott a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. integrált irányítási rendszerének kiterjesztéses felügyeleti auditja

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) a Magyar Állam 100 %-os tulajdonában álló részvénytársaság. Küldetése, hogy útdíjfizetési szolgáltatását a magyarországi közutakat használók hasznosnak, európai színvonalúnak és értékesnek tartsák, valamint innovatív megoldásaikkal hozzájárulhassanak az ország közlekedésének fejlesztéséhez, s ezáltal a gazdaság és a társadalom fejlődéséhez.

A cég vezetése elkötelezett tevékenységének folyamatos fejlesztése és a magas színvonalú szolgáltatás nyújtása mellett, ezért döntöttek az integrált vállalatirányítási rendszer működtetése és tanúsíttatása mellett.

A Magyar Szabványügyi Testület (MSZT) Tanúsítási Titkársága 2014-ben nyertes pályázat után megkötött szerződéses kapcsolat alapján, mint akkreditált tanúsító szervezet végzi feladatát a társaságnál.

Az integrált vállalatirányítási rendszer magában foglalja az MSZ EN ISO 9001:2009, az MSZ EN ISO 14001:2005, valamint az MSZ 28001:2008 szabványokban rögzített követelményeket, melynek alkalmazási területe a következő:

Úthasználati jogosultság értékesítése és ellenőrzése. Ügyfélszolgálat

A jelenlegi felügyeleti audit sajátosságaként kell említeni, hogy az alkalmazási területhez tartozó tanúsított telephelyek számát hétszeresére növelték, így a szervezet valamennyi ügyfélszolgálati irodája és ellenőrzési telephelye bevonásra került a tanúsított irányítási rendszerbe.

A Magyar Szabványügyi Testület Tanúsítási Titkársága 4 felkészült auditorral 2015. szeptember 24–25-én végezte el az integrált rendszer kiterjesztéses felügyeleti auditját. Az auditcsoport munkáját, észrevételeit a NÚSZ Zrt. hasznosnak ítélte és elfogadta. Az MSZT 2015 októberében döntött a módosított tanúsítási okirat kiadásáról.

Az MSZT ezúton is gratulál a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.-nek az eddigi teljesítményéhez és további sikereket kíván az elkövetkezendő időszakra.

 Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot Szalai Líviával a Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével vagy Kéki Zsuzsannával a Tanúsítási Titkárság főosztályvezető-helyettesével az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06/1/4566-928  cert@mszt.hu

Források:

  1. A NÚSZ Zrt. kézikönyve
  2. 2015. évi auditjelentés a felügyeleti auditról
  3. http://www.nemzetiutdij.hu/Ceginformacio/