Nagyvállalati Beruházási Támogatási program

A Kormány, illetve a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságpolitikai célkitűzéseinek meghatározó eleme az újraiparosítás, az iparfejlesztés. Ennek megvalósítása érdekében szükséges azon hazai nagyvállalatok, illetve a tervezett beruházás hatására a nagyvállalati méretkategóriát elérő kis- és középvállalkozások támogatása, amelyek jelentős mértékben járulnak hozzá a magyar gazdaság – ezen belül is a feldolgozó- és építőipar – növekedéséhez és modernizációjához.

Idén 15 milliárd forintos keretösszeggel hirdetett meg beruházási támogatást nagyvállalatok számára a Nemzetgazdasági Minisztérium, a kérelmeket szeptember 30-ig lehet benyújtani.

A támogatási döntések meghozatalánál többek között vizsgálják, hogy a beruházások mennyiben járulnak hozzá a termelési folyamat modernizálásához, mekkora árbevételt, hozzáadott értéket vagy kiviteli lehetőséget jelentenek, hány munkahelyet teremtenek, melyik régióban valósulnak meg és milyen arányban segítik a megújuló energia felhasználását.

A támogatásra magyarországi székhelyű vagy Magyarországon telephellyel, fiókteleppel rendelkező és legalább három üzleti évet lezárt vállalkozások jelentkezhetnek, amennyiben legalább 50 főt foglalkoztatnak belföldön. A támogatást igénylő a beruházását a támogatási szerződésben vállalt feltételek mellett az érintett régióban legalább a projekt befejezését követő 5 évig köteles fenntartani.

A legkisebb támogatható projektméret 100 millió Ft, azzal, hogy a beruházáshoz nyújtható támogatás összege el kell, hogy érje az 50 millió forintot.
Az elszámolható költségeken belül az új termelőeszközök beszerzési költségeinek aránya el kell, hogy érje az 50%-ot. Amennyiben az induló beruházás a termelőeszközök beszerzéséhez kapcsolódóan energiahatékonysági, megújuló energia felhasználást célzó költségelemeket is tartalmaz, úgy ezek aránya az összes elszámolható költségen belül nem haladhatja meg a 20%-ot.

A támogatási szerződéseket 2018. december 31-ig lehet megkötni.

A programhoz kapcsolódó tájékoztató részletesen kitér az elszámolható és el nem számolható költségekre.

Az elszámolható költségek között szerepel a termelő eszköz beszerzéséhez kapcsolódó minőség-, környezet- és egyéb irányítási, vezetési, hitelesítési rendszerek, szabványok bevezetésének és tanúsíttatásának költsége.

Ha további információkra van szüksége a fent említett pályázattal kapcsolatban, keresse fel ezt az oldalt.

Miben segíthetnek a tanúsított irányítási rendszerek?

Az irányítási rendszerek iránymutatást jelentenek, amelyek a vállalkozás méretétől, tevékenységétől, működésétől függetlenül alkalmazható a gazdasági szektor bármely területén, mind a vállalkozási szférában, mind a közigazgatásban, a kormányzati szervek, nonprofit szervezetek működésében egyaránt. Elősegítik a vállalatok működését, azok környezetének és érdekelt feleinek megértését, a jogszabályi követelményeknek való megfelelést. Segítik a cég folyamatainak racionalizálását, és a kockázatalapú gondolkodásmóddal elősegíti a szervezet céljaival kapcsolatos kockázatok és lehetőségek kezelését is.
Egy jól működtetett irányítási rendszer segíti a mindennapos működést, lehetőséget teremtve a folyamatos fejlesztés elérésére, a termelés/szolgáltatási hatékonyság növelésére és a költségek csökkentésére is.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését az irányítási rendszerek iránt, kérjük, keressen minket elérhetőségeinken, ahol minden információt megkap tanúsítási menedzsereinktől, s ha elhatározása egyértelmű, kérjük, töltse ki ajánlatkérő lapunkat, majd juttassa el hozzánk. Örömmel üdvözöljük ügyfeleink között, és válaszul egy testre szabott ajánlatot küldünk.

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot Kéki Zsuzsannával a Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével vagy Szamosiné Dávid Izabellával a Tanúsítási Titkárság főosztályvezető-helyettesével az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06/1/4566-928 cert@mszt.hu

2018. március