Az MSZT szervezete

Közgyűlés

 

A közgyűlés a nemzeti szabványosítás általános kérdéseinek, valamint a testület saját belső szervezetét és működését érintő legfontosabb kérdéseknek a  megtárgyalására hivatott. A közgyűlés legalább háromtagú pénzügyi ellenőrző bizottságot választ, amelynek feladata az MSZT gazdálkodásának ellenőrzése.

A Szabványügyi Tanács hatáskörébe tartozik többek között a testület működésének elvi irányítása két közgyűlés közötti időszakban, a közgyűlés határozatainak megfelelően, valamint a tiszta nemzeti szabványok közzétételének, módosításának és visszavonásának jóváhagyása.

A nemzeti szabványosító műszaki bizottságok a testület önkéntes alapon szerveződő szakmai alapegységei, amelyek egy-egy szakterület nemzeti szabványosítási feladatait operatívan és felelősséggel látják el.

Több egymáshoz kapcsolódó szakterületen működő nemzeti szabványosító műszaki bizottság a bizottságok elnökeiből álló programbizottságot hozhat létre.

Az ügyintéző szervezet feladata az alapszabály keretei között a testület működéséhez szükséges igazgatási és szervezési tevékenység ellátása.

Felvilágosítást ad:

Közgyűlés, Szabványügyi Tanács, Pénzügyi Ellenőrző Bizottság

Dr. Bíró Béla főosztályvezető

e-mail: b.biro@mszt.hu

Nemzeti Szabványosító Műszaki Bizottságok, Programbizottságok, Nemzeti Szakmai Bizottságok

Szabó József főosztályvezető

e-mail: j.szabo@mszt.hu