Lezajlott az MSZT új ügyfelének, a MobilSign Kft. információbiztonsági irányítási rendszerének tanúsítási eljárása

 A MobilSign Kft. 2014-ben alakult biometrikus aláíró rendszerek fejlesztésére, bevezetésére és biometrikus aláírási szolgáltatások nyújtására.

A Társaság vezetése elkötelezett az információbiztonsági irányítási rendszer tanúsíttatására részint a belső igény, másrészt az ügyfeleik részéről egyre nagyobb mértékben megjelenő elvárások miatt.

A Társaság információbiztonsági irányítási rendszere magában foglalja az MSZ ISO/IEC 27001:2014 szabványban rögzített követelményeket.

A Magyar Szabványügyi Testület Tanúsítási Titkársága 1 felkészült auditorral 2018. áprilisban végezte el az információbiztonsági irányítási rendszer tanúsítási auditját. Az auditcsoport munkáját, észrevételeit a szervezet hasznosnak ítélte és elfogadta. Az auditor javaslata alapján az MSZT 2018 áprilisában pozitív döntést hozott a nemzeti MSZT- és a nemzetközi IQNet-tanúsítványok kiadására vonatkozólag.

Az audit során az auditor erősségként az alábbiakat emelte ki: 

  • Vezetőség és az IBF elkötelezettsége, folyamatos vezetői kontroll biztosítása;
  • Érdekelt felek és igények felmérése és meghatározása;
  • IBIR-politika meghatározása és kezelése;
  • Telephely biztonságos kialakítása;
  • Szakmai kompetenciák;
  • IBIR fejlesztésének meghatározásai;
  • Az ügyfél és a munkafolyamat adatainak biztonságos tárolása.

Az MSZT tanúsítványa mellett kiadott nemzetközi elismerést biztosító IQNet-tanúsítvány elősegíti, hogy a MobilSign Kft. bizonyítsa elkötelezettségét az információbiztonság iránt. A tanúsítványok új üzleti lehetőségeket is hozhatnak a biztonságra kiemelt figyelmet fordító ügyfelek megnyerésével.

Az MSZT ezúton is gratulál a MobilSign Kft. vezetőinek és munkavállalóinak a sikeres tanúsítási audithoz, további eredményes munkát kíván az információbiztonsági irányítási rendszer működtetéséhez és fejlesztéséhez.

Az információbiztonság irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot Kéki Zsuzsannával, a Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével vagy Radosiczky Mártával, tanúsítási menedzserrel az alábbi elérhetőségen: Tel: 06/1/4566-928  cert@mszt.hu

Források:

2018. április