Az MSZT 18 éve folyamatosan tanúsított partnere:
Merian Foods Élelmiszeripari Kft.

A MERIAN Foods Élelmiszeripari Kft. Magyarország dél-keleti részén, Békés megyében, Orosházán található. Elődvállalatai a magyar baromfiipar egyik legrégibb hagyományokkal rendelkező vállalatai voltak. Magyarországon a baromfiipart elsők között 1896-ban Orosházán alapította meg a B. M. Bernardinelli család, így Orosháza méltán nevezhető a magyar baromfiipar bölcsőjének. A feldolgozóüzem első csarnokait 1968-ban adták át. A cég a Merian nevet 1994. május 8-tól használja. 2010. március 25-től mint MERIAN Foods Élelmiszeripari Kft. működik.

A cég termékfejlesztésben mindig is vezető szerepet játszott, több mint két évtizede elsőként kínált a fogyasztók számára libamájkonzervet és vákuumcsomagolt baromfivirslit. Márkázott termékei jól ismertek mind a hazai, mind a nemzetközi piacokon. Profiljába tartozik a húskészítmények, a pácolt-füstölt készítmények és a konzervek gyártása és értékesítése.

A szervezet 2010-ben az MSZT Aranyoklevelét is elnyerte. A kitüntetést azok a cégek kaphatják, amelyek irányítási rendszerüket kiválóan és eredményesen működtetik, fejlesztik és a Magyar Szabványügyi Testületnél a tanúsítványukat több mint 12 éven keresztül folyamatosan fenntartják.

A Magyar Szabványügyi Testület Tanúsítási Titkársága 3 felkészült auditorral 2016 márciusában végezte el az MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány szerinti minőségirányítási rendszer megújító auditját.
Az auditjelentésben kiemelt erősségek:

  • a gyártási folyamatok megfelelő szabályozottsága, irányítása és működése;
  • a vevőkkel való kapcsolattartás;
  • a munkatársak elkötelezettsége, a dolgozók bevonása, képzések;
  • gyártmányfejlesztés;
  • adatelemzés, feldolgozás, tényeken alapuló döntéshozatal (többnyire a kockázat figyelembevételével);
  • hatékony belső auditok;
  • kommunikáció és együttműködés a kiszervezett tevékenységet végző szervezettel.

Az auditorok javaslata alapján az MSZT pozitív döntést hozott a nemzeti MSZT- és a nemzetközi IQNet-tanúsítványok kiadására vonatkozóan.
A tanúsított minőségirányítási rendszer alkalmazási területe a következő: alap-, adalék-, segéd-, csomagolóanyagok és fűszerek beszerzése, baromfidarabolás, húskészítmények, füstölt-érlelt készítmények, állati zsiradékok sütése, töpörtyű gyártása, konzervtermékek előállítása és forgalmazása; kezelés, tárolás, csomagolás, állapotmegőrzés és kiszállítás, hűtőházi tárolás, ideértve a fagyasztást és fagyasztva tárolást is.

Az MSZT ezúton is gratulál a Merian Foods Élelmiszeripari Kft. vezetőinek és munkavállalóinak a sikeres audithoz, további eredményes munkát kíván a minőségirányítási rendszer működtetéséhez és fejlesztéséhez.
A cég az új MSZ EN ISO 9001:2015 szabványra való áttérést a felügyeleti audit során tervezi.

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot a Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével Szalai Líviával vagy a főosztályvezető-helyettesével Kéki Zsuzsannával az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06/1/4566-928  cert@mszt.hu

2016. március 24.

Források:

  1. A MERIAN FOODS Kft. kézikönyve
  2. 2016. évi auditjelentés