Eredményes megújító auditot folytatott le az MSZT az Országos Atomenergia Hivatalnál

Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) 2002-ben alakította ki minőségirányítási rendszerét (MIR), melyet az MSZ EN ISO 9001-es szabvány szerint független tanúsítóként a Magyar Szabványügyi Testület (MSZT) 2003.01.14-i dátummal kiadott tanúsítvánnyal ismert el az alábbi alkalmazási területen:

az atomenergia békés célú és biztonságos alkalmazásának felügyelete.

A tanúsított MIR által az OAH a lakosság, az ügyfelei, illetve a hazai és nemzetközi szervezetek számára is biztosítja, hogy belső munkafolyamatai, szabályzatai, iratkezelése, a külső partnerek ügyeinek kezelése a jogszabályoknak és a minőségirányítási követelményeknek is megfeleljen.

A harmadik okirat-megújító eljárást a Magyar Szabványügyi Testület 2015 márciusában folytatatta le. A szervezet az eljárás előkészítése során az összes szervezeti egység működését és iratkezelését felülvizsgálta, valamint szükség szerint aktualizálta az OAH fő folyamatait szabályozó és támogató minőségirányítási dokumentumokat. A Magyar Szabványügyi Testület előzetesen megkapta azt a jelentést, amelyben a belső felülvizsgálat eredményeit, valamint a tavaly meghatározott fejlesztési javaslatok megvalósítását összegezték.

A Magyar Szabványügyi Testület Tanúsítási Titkársága két felkészült auditorral végezte el a MIR okirat-megújító auditját. Munkájukat, észrevételeiket a Hivatal vezetősége elégedetten fogadta. Az MSZT ezúton is gratulál az Országos Atomenergia Hivatalnak az eddigi teljesítményéhez, és további sikereket kíván az elkövetkezendő időszakban.

2015. április