Az MSZT új ügyfele a LOXON SOLUTIONS Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt.
Sikeresen lezajlott az információbiztonsági irányítási rendszer tanúsítási eljárása

A Loxon egy szoftverfejlesztő cég, melyet 2000-ben alapítottak fiatal bankszakemberek, hogy integrált hitelezési és kockázatkezelési szoftvermegoldásokat kínáljanak a pénzügyi szolgáltató iparág számára. Jelenleg speciálisan bankoknak és lízingvállalatoknak nyújtanak a teljes hitelezési és kockázatkezelési életciklusra kiterjedő szoftveres megoldásokat.

A vállalat nagy hangsúlyt fektet az üzleti és technológiai innovációra, amely a cég kiemelkedő versenyképességét és piaci helyzetét biztosítja.

A Loxon menedzsmentjének és csapatának fő célja, hogy továbbra is a mai legjobb gyakorlatokra és a kockázatkezelés jövőbeni tendenciáira összpontosítson.

A Társaság vezetése elkötelezett az információbiztonsági irányítási rendszer tanúsíttatására részint belső igény miatt, másrészt az ügyfeleik részéről jelentkező egyre nagyobb elvárás miatt. A Társaság információbiztonsági irányítási rendszere magában foglalja az MSZ ISO/IEC 27001:2014 szabványban rögzített követelményeket.

A Magyar Szabványügyi Testület Tanúsítási Titkársága 2 felkészült auditorral 2017. áprilisban végezte el az információbiztonsági irányítási rendszer tanúsítási auditját. Az auditorok javaslata alapján került sor a nemzeti MSZT- és a nemzetközi IQNet-tanúsítványok kiadására.

Az irányítási rendszer alkalmazási területe:
szoftvertervezés, -fejlesztés,  -támogatás; kapcsolódó banki, üzleti tanácsadás; a fejlesztett szoftverek forráskódjának, a fejlesztési, bevezetési, támogatási, tanácsadási folyamatok során megismert ügyféloldali know-how, folyamatok és üzleti dokumentumok információbiztonságának biztosítása.

A tanúsítványok új üzleti lehetőségeket is eredményezhetnek a biztonságra kiemelt figyelmet fordító ügyfelek körében. Az MSZT ezúton is gratulál a LOXON SOLUTIONS Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. vezetőinek és munkavállalóinak a sikeres tanúsítási audithoz, további eredményes munkát kíván az információbiztonsági irányítási rendszer működtetéséhez és fejlesztéséhez.

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot a Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével, Szalai Líviával vagy a tanúsítási menedzserével, Radosiczky Mártával az alábbi elérhetőségen: Tel: 06/1/4566-928 cert@mszt.hu

2017. május 30.

Források:

  1. LOXON SOLUTIONS Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. Alkalmazhatósági Nyilatkozata
  2. 2017. évi auditjelentés