Lezajlott a GEOMETRIA Kft. információbiztonsági irányítási rendszerének tanúsítási eljárása

A Geometria Kft. piaci tevékenységében a közművállalatokra fókuszál és a nemzetközi piacon kipróbált, nagy megbízhatóságú és széles körű referenciákkal bíró alapszoftverekre építi alkalmazásait.Egy információvédelemmel foglalkozó vállalattal szemben különösen jogos elvárás, hogy az ügyfeleitől tudomására jutó, bizalmas információk maximális védelemben részesüljenek.

A Társaság vezetése elhatározta az információbiztonsági irányítási rendszer (továbbiakban IBIR) tanúsíttatását a Magyar Szabványügyi Testülettel, részint a belső igény, másrészt az ügyfelek részéről egyre nagyobb mértékben megjelenő igény miatt. Ügyfeleik elvárják tőlük a szabályozott (és néhányan a tanúsított) információbiztonsági irányítási rendszer működését is, amely garanciát nyújt az adatok, információk védelmére, valamint az informatikai szolgáltatásaik stabilitására és biztonságára. Ennek köszönhetően a vállalat folyamatosan bizonyíthatja az információbiztonság iránti elkötelezettségét partnereik és ügyfeleik felé.

A Társaság információbiztonsági irányítási rendszere magában foglalja az MSZ ISO/IEC 27001:2014 szabványban rögzített követelményeket, és kizárásokat nem alkalmaznak.

Az információbiztonsági irányítási rendszer alkalmazási területe:

  • informatikai rendszerek bevezetése, tanácsadási és üzemeltetési szolgáltatások során a fejlesztett rendszerekkel kapcsolatos know-how, illetve a saját és az ügyfelek üzleti adatainak védelme.

A Magyar Szabványügyi Testület Tanúsítási Titkársága 2 felkészült auditorral 2015 augusztusában végezte el az irányítási rendszer tanúsítási auditját. Az auditcsoport munkáját, észrevételeit a szervezet hasznosnak ítélte és elfogadta. Az auditorok javaslata alapján az MSZT 2015 augusztusában pozitív döntést hozott a nemzeti MSZT- és a nemzetközi IQNet-tanúsítványok kiadására vonatkozólag.

A kiadott tanúsítványok (különösen az IQNet-okirat) nemzetközileg elismertek. A tanúsítványok új üzleti lehetőségeket is hozhatnak a biztonságra figyelő vevők vagy ügyfelek megnyerésével.

Az MSZT ezúton is gratulál a GEOMETRIA Kft. vezetőinek és munkatársainak a sikeres tanúsítási audithoz, további eredményes munkát kíván az információbiztonsági irányítási rendszer működtetéséhez és fejlesztéséhez.

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot a Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével, Szalai Líviávalvagy a tanúsítási menedzserével, Radosiczky Mártával az alábbi elérhetőségen: Tel: 06/1/4566-928  cert@mszt.hu

2015. szeptember

Források:

  1. A GEOMETRIA Kft. kézikönyve
  2. 2015. évi auditjelentés