Sikeres ISO 22000 szerinti megújító audit a Lesaffre Magyarország Kft.-nél

Az 1853-ban alapított élelmiszeripari Lesaffre csoport a világ piacvezetőjének számít a sütőélesztő gyártásában, valamint értékesítésében és ezen belül a LESAFFRE Magyarország Kft. szintén piacvezető Magyarországon.
Az utóbbi évek fejlesztéseinek eredményeként a gyárban a csúcstechnológia képviselteti magát, amelynek köszönhetően az élesztő minősége minden eddigi szintet felülmúl és napjainkra Közép-Európa legnagyobb élesztőgyártó- és forgalmazóüzeme lett. Jelenleg több mint 10 országban vannak jelen termékeikkel.

A Lesaffre csoport néhány számadata:

  •  A csoportot 1853-ban alapították, amely azóta is a Lesaffre család tulajdonában van;
  •  Több mint 7700 munkatárs;
  •  40 országban összesen mintegy 80 leányvállalat;
  •  Kereskedelmi jelenlét több mint 180 országban;
  •  Világszerte 30 Bemutató Pékség.

 

A Magyar Szabványügyi Testület Tanúsítási Titkársága 2 felkészült auditorral 2016 júniusában végezte el az MSZ EN ISO 22000:2005 szabvány szerinti élelmiszer-biztonsági irányítási rendszer (ÉBIR) megújító auditját, melyen a NAH (Nemzeti Akkreditáló Hatóság) szakértője is részt vett megfigyelőként.

Az auditjelentésben kiemelt erősségek:

  • elkötelezett vezetés és munkavállalók, magas cégkultúra, emberi hozzáállás;
  • a projektek, új gépsor és beruházások felügyelete;
  • a vezetőségi átvizsgálás és a belső auditok hatékony folyamata;
  • a tavalyi auditon felvetett fejlesztési lehetőségekre tett intézkedések;
  • kiforrott ÉBIR dokumentációs rendszer;
  • hatékonyan működő ÉBIR-csoport;
  • nyomon követési, termékvisszahívási próba dokumentálása.

Az auditorok javaslata alapján az MSZT pozitív döntést hozott a nemzeti MSZT- és nemzetközi IQNet-tanúsítványok kiadására vonatkozólag. A tanúsított élelmiszer-biztonsági irányítási rendszer alkalmazási területe a következő: élesztő gyártása, előállítása és forgalmazása.

Az MSZT ezúton is gratulál a LESAFFRE Magyarország Kft. vezetőinek és munkavállalóinak a sikeres audithoz, további eredményes munkát kíván az élelmiszer-biztonsági irányítási rendszer működtetéséhez és fejlesztéséhez.

Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot a Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével Szalai Líviával vagy a főosztályvezető-helyettesével Kéki Zsuzsannával az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06/1/4566-928  cert@mszt.hu

2016. június 27.

Források:

  1. A LESAFFRE Magyarország Kft. kézikönyve
  2. 2016. évi auditjelentés