Korszerűsítés alatt az üzletmenet-folytonosság irányítási rendszerszabványa az ISO 22301

A vállalkozások számára az üzleti folyamatok stabil és folyamatos működésének biztosítása stratégiai jelentőséggel bír. A kritikus üzleti folyamatok kisesésének és a pénzügyi veszteségek minimalizálása érdekében létfontosságú egy üzletmenet-folytonossági és vészhelyzet esetére egy helyreállítási terv megalkotása és naprakészen tartása. Ebben nyújt segítséget az ISO 22301:2012 Societal security. Business continuity management systems. Requirements szabvány, mely egy dokumentált irányítási rendszer megtervezésével, létrehozásával, felügyeletével, karbantartásával és folyamatos fejlesztésével segít felkészülni a bekövetkező katasztrófaesemények üzletre gyakorolt hatásának kezelésére és helyreállítására, a szervezet típusától és méretétől függetlenül.

A szabvány 2012-es kiadásának megjelenése óta a gazdasági és műszaki világ rohamos fejlődésen ment keresztül, ezért az ISO/TC 292 Társadalmi biztonság műszaki bizottság 2017 decemberében nekifogott a szabvány korszerűsítésének, melyhez várják a témában érdekelt szakértők jelentkezését.

Ha az Ön szervezete érintett a fentiekben és részt kíván venni a nemzetköri szintű szabványosítási munkában, kérjük, keresse munkatársainkat az alábbi elérhetőségen:
szabvtit@mszt.hu

Nagy Gábor
2018. február