KKV-k logisztikai szolgáltatás-igénybevételének támogatása

Magyarország földrajzi elhelyezkedése kedvező a logisztikai központok kialakításához. Nagy piaci kereslet mutatkozik komplex, környezetbarát logisztikai és intermodális szolgáltatások iránt. A nagyvállalatokkal ellentétben a hazai kis- és közepes vállalkozások alacsony számban veszik igénybe a logisztikai szolgáltatásokat, ezzel azonban versenyképességük jelentősen csökken a környező országok hasonló vállalkozásaival szemben.
Jelen felhívás eredményeként jobb minőségben, vagy szélesebb körben lesznek elérhetők a nyújtott üzleti szolgáltatások, így a KKV-k képesek lesznek növekedni a meglévő és az új piacaikon. Továbbá a felhívás hozzájárul ezen szervezetek jobb integrálódásához a nemzetközi termelési láncokba.

Mikro-, kis- és középvállalkozások logisztikai szolgáltatás-igénybevételének támogatása: GINOP-1.3.6-17*

A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 5,47 milliárd Ft.
Jelen felhívás forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.
A támogatott támogatási kérelmek várható száma: 150–250 db.
A projekt elszámolható összköltsége nem haladja meg a támogatási kérelem benyújtását megelőző jóváhagyott, legutolsó lezárt, teljes üzleti év éves beszámoló szerinti árbevétel összegének 15%-át, vagy egyéni vállalkozók esetében az adóalapba beszámított bevétel 15%-át.

A projekt keretében megvalósítandó tevékenységek:
1. Önállóan támogatható tevékenységek:
A felhívás keretében az alábbi tevékenység támogatható önállóan:
a) Logisztikai szolgáltatóközpontok által nyújtott szolgáltatások igénybevétele
2. Önállóan nem támogatható tevékenységek:
Jelen Felhívás esetében nem releváns.
3. Nem támogatható tevékenységek:
A felhívás keretében a felhívás 3.1.1. pontjában meghatározott tevékenységeken túlmenően más tevékenység nem támogatható.


A projekt értékelése során előnyhöz jutnak azon vállalkozások, amelyek rendelkeznek minőség- vagy környezetközpontú irányítási rendszerrel (a további elfogadható rendszereket a pályázat 4.4.2.4. h) pontja tartalmazza). A 4.4.2.3/4. szakaszban elérhető pontok megszerzésének feltétele a tanúsítvány csatolása.

Jelen felhívás keretében a támogatási kérelmek benyújtása 2017. június 1-től 2018. szeptember 28-ig lehetséges.

Amennyiben még nem rendelkezik irányítási rendszerszabványokkal kapcsolatos tanúsítvánnyal, vagy felkeltettük az érdeklődését, az alábbi elérhetőségeinken felveheti a kapcsolatot munkatársainkkal. Az ajánlat elkészítéséhez kérjük, töltse le honlapunk (www.mszt.hu) Tanúsítás oldaláról az ajánlatkérő lapunkat, és kitöltve juttassa el hozzánk.

*A pályázati felhívás jelenleg társadalmi egyeztetés alatt áll, a tényleges megjelenésig a felhívás változhat!

Munkatársaink:

Kéki Zsuzsanna, főosztályvezető
tel: 06 1 456-6929
e-mail: zs.keki"kukac"mszt.hu

Szamosiné Dávid Izabella, megbízott főosztályvezető-helyettes
tel: 06 1 456-6933
e-mail: cert"kukac"mszt.hui.david"kukac"mszt.hu