Kis- és középvállalkozások ipari digitalizációhoz (IPAR 4.0) kapcsolódó fejlesztéseinek támogatása – GINOP-1.2.8-17

A felhívás olyan KKV-kat támogat, melyek a GINOP-1.1.3-16 projekt keretében kerülnek azonosításra, amelyek számára elérhető cél és szükséges irány a termelési folyamatok automatizálása, a különböző CPPS- (Cyber-Physical Production System, kiberfizikai gyártási rendszerek) megoldások alkalmazása. Az azonosított és minősített ipari KKV-k számára technológiai rendszereinek, termelési és irányítási, vezérlési rendszereinek stb. megújításához nyújt finanszírozási forrást.

A rendelkezésre álló forrás:
A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 5 milliárd Ft.
Jelen felhívás forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja. A támogatott támogatási kérelmek várható száma: 50–150 db.

Önállóan támogatható tevékenységek:

Önállóan nem támogatható tevékenységek:

  1. Új eszközök beszerzése

Az a) pontban szereplő új eszközök beszerzésének költsége önállóan legalább a projekt összköltségének 40%-át kell elérnie.

  1. Automatizált termelési rendszerek fejlesztése,
  2. Gyártási technológiák fejlesztése, folyamatautomatizálási eszközök, szenzor- és vezérléstechnológiák fejlesztése, robottechnológia alkalmazása révén,
  3. Ipari kiberalkalmazások, intelligens gyártás, machine-to-machine, IIoT (Industrial Internet of Things) stb. megoldások beszerzése,
  4. Az új eszköz beszerzéséhez kapcsolódó gyártási licenc, gyártási know-how, immateriális javak beszerzése.

Az b), c) és d) pontokban szereplő információs technológiafejlesztéshez kötődő új szoftverbeszerzés és kapcsolódó (szolgáltatási, tanácsadási jellegű) költségeik összesen legfeljebb a projekt összköltségének 20%-át érhetik el. Az e) pontban szereplő, az új eszközök, gépek beszerzéséhez, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakításához kapcsolódó gyártási licenc, gyártási know-how beszerzésekhez kapcsolódó költségek, legfeljebb a projekt összköltségének 20%-át érhetik el.

A rangsorolási szempontokat figyelembe véve, előnyt szerezhet az a vállalat, amely rendelkezik tanúsított irányítási rendszerek egyikével, vagy esetleg tanúsított integrált irányítási rendszert működtet az alábbi rendszerszabványok szerint: ISO 14001, ISO 50001, OHSAS 18001, ISO 27001. Továbbá többletpontot lehet elérni, ha a társaság rendelkezik egyéb iparág-specifikus minőségmenedzsment tanúsítvánnyal is (pl.: ISO 22000 tanúsítvány).

Az értékelés során a többletpontok „kincset" jelentenek, ugyanis fontos kiemelni, hogy nem támogathatók azok a támogatást igénylők, amelyek esetében a támogatási kérelemre adott összpontszám nem éri el a minimális 50 pontot.

Jelen felhívás keretében a támogatási kérelmek benyújtása 2017. június 30-tól 2017. július 31-ig lehetséges.

A GINOP-1.2.8-17 pályázathoz kapcsolódó dokumentumok az alábbi linken elérhetőek.

Amennyiben még nem rendelkezik irányítási rendszerszabványokkal kapcsolatos tanúsítvánnyal, vagy felkeltettük az érdeklődését, az alábbi elérhetőségeinken felveheti a kapcsolatot munkatársainkkal. Az ajánlat elkészítéséhez kérjük, töltse le honlapunk (www.mszt.hu) Tanúsítás oldaláról az ajánlatkérő lapunkat, és kitöltve juttassa el hozzánk.

Munkatársaink:
Szalai Lívia, Tanúsítási Titkárság főosztályvezetője
tel.: 06 1 456-6934
e-mail: l.szalai"kukac"mszt.hu
Kéki Zsuzsanna, főosztályvezető-helyettes, tanúsítási menedzser
tel.: 06 1 456-6929
e-mail: zs.keki"kukac"mszt.hu

2017. május