Környezetközpontú irányítási rendszerek (KIR) tanúsítása az MSZ EN ISO 14001:2015 szerint

 

 


Ajánlatkérő lap

A tanúsítás lépései

Általános Szerződési Feltételek

A környezet, a társadalom és a gazdaság közötti egyensúly elérését a mai napig kiemelkedő feladatunknak kell tekintenünk, hogy ne csupán mi, hanem utódaink is élhető környezetben tölthessék mindennapjaikat. A környezet megkímélése, az erőforrások és a technika észszerű használata korunk központi követelménye.

A jövő kihívása az új környezetvédelmi megoldásokban van, amelyek tartósan megkímélik a környezetet és az erőforrásokat, ugyanakkor növelik a technológiai és gazdasági versenyképességet, amelyek megfelelnek a fenntartható fejlődésnek és lehetővé teszik az átláthatóságot.

A szabad piacgazdaság általánossá és nemzetközivé válása, a versenyképesség biztosítása, valamint a társadalmi és a környezetvédelemmel szembeni elvárások egyaránt a cégeket szükségszerűen arra kényszerítették, hogy környezeti politikájuk érvényesítésével piacképességüket megőrizzék és fejlesszék. A környezeti problémák nem csak a vállalat arculatában és piaci pozíciójában okoznak zavarokat, azok érintik a dolgozókat, a telephely hatásterületén lévő (külső) létesítményeket (lakó- és zöldterületeket, továbbá az ott élő embereket stb.), az illetékes önkormányzatokat és kihatnak a vállalat üzleti partnerekkel való kapcsolatára is.

A környezetközpontú irányítási rendszer bevezetése és működtetése elősegíti a természeti erőforrások megóvását, a szennyezések és kockázatok csökkentését, a dolgozók és a környéken lakók egészségének megőrzését. Mindenféle típusú és nagyságú szervezetben alkalmazható.

A KIR célja, hogy keretrendszert biztosítson a szervezetek számára, hogy megóvhassák a környezetet és reagálhassanak a változó környezeti körülményekre, egyensúlyban a társadalmi-gazdasági oldalról fellépő igényekkel, elősegítve ezzel a környezeti teljesítmény javítását és a szervezet megfelelési kötelezettségének teljesítését.

Az MSZ EN ISO 14001:2015 szabványon alapuló rendszer alkalmazása elősegíti a szervezet környezetével, céljaival kapcsolatos kockázatok és lehetőségek kezelését  és az életciklus-szemlélet. Mindezek mellett az irányítási rendszerek azonos szerkezetének köszönhetően jelentősen egyszerűsödött a gazdasági szereplők számára az integrált rendszerek kialakítása és működtetése.

A környezetközpontú irányítási rendszer működtetése a következő kedvező hatásokat eredményezi:

  • az anyag- és energiafelhasználás csökkenése;  
  • a szennyezőanyag-kibocsátás csökkenése;
  • a hulladékkeletkezés csökkenése;
  • a hulladék-újrafelhasználás javulása;
  • a környezetbiztos üzemeltetés feltételeinek kialakítása, kockázatcsökkenés;
  • felértékelődés a pénzintézeteknél és biztosítóknál;
  • a környezetért viselt felelősségek egyértelmű meghatározása;
  • a szervezet társadalmi, közösségi és piaci megítélésének javulása;
  • új belföldi és exportpiacok megszerzése, megtartása, illetve bővítése;
  • a hatósági kapcsolatok javulása.

 Mit kell tennie, ha ügyfelünk szeretne lenni?

Ha érdekli ajánlatunk, elérhetőségeinken minden információt megkap tanúsítási menedzsereinktől, s ha elhatározása egyértelmű, kérjük, töltse ki ajánlatkérő lapunkat, majd juttassa el hozzánk. Örömmel üdvözöljük ügyfeleink között, és válaszul egy testre szabott ajánlatot küldünk.

Kérdéseivel keressen bizalommal bennünket!

Kapcsolattartók:

Kéki Zsuzsanna, főosztályvezető
tel: 06 1 456-6929
e-mail: zs.keki"kukac"mszt.hu

Rádi-Juhász Brigitta, tanúsítási menedzser
tel: 06 1 456-6930
e-mail: b.juhasz"kukac"mszt.hu