A Kingspan Kft.tanúsított integrált vállalatirányítási rendszere tovább bővült az energiairányítási (MSZ EN ISO 50001:2012) rendszerre vonatkozó követelményeknek való megfeleléssel

A Kingspan (Kingspan Group plc) 1965-ben alakult az írországi Kingscourt-ban, Kingscourt Construction néven mint kis családi vállalkozás. Kezdetben fémburkolatok és hengerelt tartószerkezeti elemek gyártásával foglalkozott. A cégcsoport történetében Magyarország is nagy szerepet játszik. A cég Újhartyánon létesített gyártóüzemet 2005-ben, ahol a gyártás azóta is folyamatos és egyre nagyobb volumenű.

A gyár tető- és falpaneleket, és számos kiegészítő elemet gyárt, melyeket főleg a magyar, román, szerb, horvát, szlovén, német, osztrák, bosnyák, moldáv, bolgár, görög, albán, macedón és montenegrói piacokon értékesít.

A szervezet működésében mindig gondot fordított a folyamatos fejlesztés teljesítésére a változó piaci körülmények ellenére is. 2015-ben a Kingspan Kft. tovább színesítette termékpalettáját és mindezek mellett gyártócsarnokuk világítási rendszerét teljes egészében megújították, a jelenleg elérhető legmodernebb LED technológiájú rendszer került beépítésre. Ez a változtatás jelentős előrelépést jelentett a jobb munkahelyi körülmények kialakítása mellett, a felhasznált energia és a költségek csökkentésében is.

A Kingspan Kft. több éve működtetett integrált irányítási rendszer tapasztalatával az energiahatékonyság rendszerszemléletű működtetése érdekében az MSZ EN ISO 50001:2012 szabvány bevezetése mellett döntött.

Az energiairányítási rendszer alkalmazási területe:

  • szendvicspanelek és kiegészítők tervezése, gyártása és forgalmazása.

A Magyar Szabványügyi Testület Tanúsítási Titkársága két felkészült auditorral, két szakaszban, 2016 júniusában és júliusában végezte el az energiairányítási rendszer tanúsító auditját. Az auditcsoport munkáját, észrevételeit a szervezet hasznosnak ítélte és elfogadta. Az auditorok javaslata alapján az MSZT és együttműködő IQNet-partnere, a SIQ pozitív döntést hozott a nemzeti MSZT-, SIQ- és a nemzetközi IQNet-tanúsítványok kiadására vonatkozólag.

Az MSZT ezúton is gratulál az Kingspan Kft. vezetőinek és munkavállalóinak a sikeres tanúsító audithoz, további eredményes munkát kíván az integrált vállalatirányítási rendszer működtetéséhez és fejlesztéséhez.

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot Szalai Líviával a Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével vagy Kéki Zsuzsannával a Tanúsítási Titkárság főosztályvezető-helyettesével az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06/1/4566-928  cert@mszt.hu

2016. augusztus 1.


                        
Források:

  1. Menedzsment Kézikönyv
  2. 2016. évi auditjelentés I. és II. szakasz