Kimagasló magyar eredmények a 19. JQA Nemzetközi Környezetvédelmi Gyermekrajzversenyen

A JQA japán tanúsító szervezet a svájci székhelyű IQNet Nemzetközi Tanúsító Hálózattal közösen – hagyományt teremtve – ebben az évben immár tizenkilencedik alkalommal hirdette meg a Nemzetközi Környezetvédelmi Gyermekrajzversenyt a 7–15 éves korosztály számára az UNICEF Tokyo Iroda támogatásával. A verseny célja a gyermekek nevelése a környezet szeretetére és védelmére. A verseny magyarországi meghirdetésében és promotálásában a Magyar Szabványügyi Testület – az IQNet teljes jogú tagjaként – ahogy minden évben, így idén januárban is örömmel működött közre.

Ez évben rekordot döntve immár 98 országból és régióból történt regisztrálás, több mint 14 200 jelentkezéssel. Magyarországról is évről évre egyre több rajzpályázat érkezik be a japán versenyirodához, legutóbb is az ötödik legtöbb rajzpályázatot benyújtott ország lettünk.
A gyerekek képzelettel és művészi érzékenységgel teli képeket készítettek a természetről, az állatokról, a családjaikról és az őket körülvevő környezetről. A képek üzenetet hordoznak a globális környezetről a határokon átívelve, hátterükben a kultúrák és nyelvek közötti különbségekkel.

A 19. JQA Nemzetközi Környezetvédelmi Gyermekrajzverseny döntőjét (a zsűrizést) 2018. június 21-én tartották.

Azok a rajzok, melyek legjobban kifejezték a rajzverseny "Mindannyian a Földön élünk" témáját, díjazásra kerültek a szigorú és tisztességes zsűrizési folyamat eredményeképpen.

Örömmel közöljük, hogy az idei díjazottak között több magyar gyermek is szerepel.

A nemzetközi legjobb díjat egy magyar 12 éves kislány, az UNICEF díját szintén egy magyar 10 éves kislány nyerte, a nemzetközi szekció első helyezettjei között is egy 10 éves és egy 12 éves magyar kislányt köszönthetünk. Az eredményekről és a nyertes munkákról bővebben a következő oldalon olvashatnak:

https://childrens-drawing.com/en/index.html#latestwinner-top

Szívből gratulálunk minden nyertesnek!
Magyar Szabványügyi Testület

Forrás: https://childrens-drawing.com/en

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot Kéki Zsuzsannával a Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével vagy Szamosiné Dávid Izabellával a Tanúsítási Titkárság főosztályvezető-helyettesével az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06/1/4566-928 cert@mszt.hu

2018. szeptember