KÉPZÉS – FÓRUM
SZEPTEMBERI ELŐZETES

KÉPZÉSEK

A tavasszal nagy sikerrel, 2 képzésen összesen 51 fő részvételével megrendezett Élelmiszer-biztonsági belső auditori képzésünk kapcsán felmerült az igény egy olyan képzésre, amelynek célja a résztvevők átfogó felkészítése az élelmiszer-biztonsági irányítási rendszeren belül más szabványt (MSZ ISO/TS 22002-1:2011 Élelmiszer-biztonsági előfeltételi programok. 1. rész: Élelmiszergyártás), vagy bármely vevői követelményrendszert (pl. FSSC, IFS, BRC, TESCO) is kielégítő HACCP-veszélyelemzés alkalmazására, a kritikus szabályozási pontok meghatározására és a kapcsolódó feladatok végrehajtására az irányítási rendszer kiépítése, működtetése, fejlesztése és a rendszer irányítása során.

E képzés megrendezését 2014. szeptember 3-4-én tervezzük HACCP-rendszergazda címmel az élelmiszer-biztonsági irányítási rendszert működtető vagy kiépíteni szándékozó vállalatok, intézmények, szervezetek irányítási rendszerének fejlesztésébe, ellenőrzésébe és irányításába bevont, különösen az azért felelős személyek számára, illetve azoknak, akiket az élelmiszer-biztonság kérdése érint.

Az élelmiszer-biztonság területén 2014. szeptember 8-10. között tervezzük megrendezni az élelmiszer-biztonsági megbízott képzésünket élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek működtetésében, valamint a rendszer ellenőrzésében közreműködő szakemberek részére.

A képzésekről bővebb információ található honlapunkon, és már lehet jelentkezni a honlapunkról letölthető jelentkezési lapon.

SZAKMAI FÓRUMOK

A II. félév első szakmai rendezvényeként

„A minőségirányítási rendszer követelményeinek változása az új nemzetközi szabványtervezet, az MSZ/T ISO/DIS 9001:2014 tükrében" címmel
2014. szeptember 18-án

az MSZT szakmai fórumot szervez a legnépszerűbb nemzetközi szabvány, az ISO 9001 új kiadásának tervezete magyar nyelvű változatának, az MSZ/T ISO/DIS 9001:2014 Minőségirányítási rendszerek. Követelmények című nemzetközi szabványtervezetnek a bemutatására, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

A szabványtervezetet a szakmai fórum befizetett résztvevői 10% kedvezménnyel vásárolhatják meg.

További információ kérhető: Eitnerné Horváth Erika e-mailben (oktatas@mszt.hu) vagy telefonon (456-6925).


Szakmai rendezvénysorozatunk a

2014. szeptember 24-én
"A kisfeszültségű kapcsoló- és vezérlőberendezések új szabványairól, az MSZ EN 61439 szabványsorozatról"

címmel megrendezendő szakmai fórummal folytatódik.

Az IEC (International Electrotechnical Comission) átszerkesztette a kisfeszültségű kapcsoló- és vezérlőberendezésekre vonatkozó IEC 60439 szabványsorozatot, aminek következményeként megváltozott a szabványsorozat felépítése, azonosító jelzete pedig IEC 61439 lett. A korábbi IEC 60439 szabványsorozat az elosztó- és vezérlőberendezéseket tipizált (típusvizsgált) és részlegesen tipizált (részlegesen típusvizsgált) berendezésekre osztotta. A tipizált és a részlegesen tipizált berendezések vizsgálata eltérő volt, a vizsgálatok típus- és darabvizsgálatokra oszlottak. Az IEC 61439 szabványsorozatban ez a megkülönböztetés megszűnt, a vizsgálatok megváltoztak és új rendszer szerint vannak csoportosítva. Az elosztó- és vezérlőberendezéseket egységesen igazoló ellenőrzésnek kell alávetni. Az IEC 61439 szabványsorozat szerinti, megváltozott követelmények ismerete nélkülözhetetlen minden kisfeszültségű kapcsoló- és vezérlőberendezést tervező, gyártó, valamint minden kisfeszültségű épületvillamossági berendezést telepítő számára. Ezeket a változásokat érintik a szakmai fórum témakörei.

További információ kérhető: Kosák Gábor szabványosító menedzsertől e-mailben (g.kosak@mszt.hu) vagy telefonon (456-6871).