Sikeresen lezajlott a Károly Róbert Főiskola integrált rendszerének harmadik okiratmegújító eljárása

A Károly Róbert Főiskola ISO 9001 és az ISO 14001 szabványok követelményeit a felsőoktatási intézmények között elsőként, 2005-től alakította ki. Az MSZT Tanúsítási Titkársága 2007-től tanúsítja az érintett szabványok szerint kialakított minőség- és környezetközpontú integrált irányítási rendszert (továbbiakban: integrált rendszer). Az integrált rendszer kialakításakor és alkalmazásakor képzési szolgáltatásuk minőségének folyamatos fejlesztése mellett nagy hangsúlyt helyeztek intézményükben a környezettudatos szemlélettel rendelkező szakemberek képzésére is.

Az integrált rendszer alkalmazási területe: „Felsőoktatás agrár- és gazdaságtudományok, valamint informatikai képzési területen, beleértve az alap- és mesterképzést, a szakirányú továbbképzést, a felsőfokú és a felsőoktatási szakképzést; idegen nyelvi képzés és vizsgáztatás, valamint iskolarendszeren kívüli felnőttképzés".

„A Károly Róbert Főiskola működése embercentrikus, céljuk a külső és belső ügyfelek igényeinek maximális kielégítése. Ennek eszköze folyamataik állandó fejlesztése, amely hatékony minőség- és környezetközpontú irányítási rendszer alkalmazásával biztosítja szolgáltatásaik kifogástalan minőségét és ügyfelei elégedettségét."

Az integrált irányítási rendszer az oktatás területén teljes egészében összeforrt a Károly Róbert Főiskola irányításával és működésével. A minőség mellett az intézmény egészében meghatározóvá vált a környezettudatos gondolkodás, ami példaszerűen valósult meg mind az oktatásban, mind az intézmény működtetésében.

A Magyar Szabványügyi Testület Tanúsítási Titkársága két felkészült auditorral végezte el a MIR és KIR integrált rendszer okiratmegújító auditját, melyre 2016 márciusában került sor. Munkájukat, észrevételeiket a Főiskola vezetősége elégedetten fogadta.

Az MSZT ezúton is gratulál a Károly Róbert Főiskola eddigi teljesítményéhez és további sikereket kíván az elkövetkezendő időszakban.

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot a
Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével, Szalai Líviával vagy a főosztályvezető-helyettesével,
Kéki Zsuzsannával az alábbi elérhetőségeken: Tel: 06/1/4566-928  cert@mszt.hu

Források:

  1. Károly Róbert Főiskola kézikönyve
  2. 2016. évi auditjelentés

2016. április