Hazai eljárás – Világszintű elismerés – Nemzeti és Nemzetközi tanúsítvány

A tanúsított szervezetek igénye piaci pozíciójuk megőrzése érdekében, hogy partereiknek bizonyítani tudják tanúsítványuk megfelelőségét a hazai- és világpiacon egyaránt. A Magyar Szabványügyi Testület (MSZT) az IQNet (Nemzetközi Tanúsító Hálózat) teljes jogú tagjaként az általa tanúsított cégek számára az MSZT tanúsítványával együtt – külön díjazás és külön eljárás nélkül – a világ több mint 60 országában elismert nemzetközi IQNet-tanúsítványt is átad a sikeres tanúsítási eljárás lezárásával egy időben.
Az IQNet megalakulása óta (1990) a világ elismert tanúsító testületeinek legnagyobb nemzetközi hálózatává vált. Tagszervezeteinek több száz irodája és leányvállalata működik szerte a világon. Az IQNet-partnerek együttesen több mint 300.000 tanúsítványt adtak ki, amely a világon kiadott összes irányításirendszer-tanúsítványnak körülbelül a negyede. Az IQNet tagjai és partnerei régiójuk kiemelkedő tanúsító testületei közé tartoznak.

Az MSZT hazai és nemzetközi szinten elismert és hatékony ügyfélközpontú tanúsítási szolgáltatást nyújt partnerei számára, gondoskodik minősített auditorainak folyamatos továbbképzéséről a nemzetközi követelményeknek megfelelően.
Az MSZT ugyanúgy, mint minden IQNet-tag harmonizált eljárások alapján dolgozik, ezért a tagok egymás által kiadott tanúsítványát kölcsönösen elismeri és erről kérésre Egyenértékűségi Nyilatkozatot bocsát ki, illetve igény esetén társtanúsítási eljárás lefolytatásával segíti partnereit a nemzetközi kereskedelembe való bekapcsolódás megkönnyítése érdekében.

Előnyök, amelyeket Magyarországon az MSZT, mint hazai teljes jogú IQNet-tag által tanúsított cégek élvezhetnek:

  • Globális tanúsítás
  • Innováció és a piaci specializálódás
  • IQNet-tanúsítvány az MSZT-tanúsítvánnyal egy időben külön eljárási díj nélkül

Nyilvántartási szám:
pl. ISO 9001: 503/1234(2)-1212(2)