Hármas integrált irányítási rendszer (MIR-KIR-MEBIR) sikeres megújító auditja a TIGÁZ Csoportnál

A TIGÁZ Zrt. méretét tekintve a legjelentősebb magyar gázszolgáltató, amely magas színvonalú szolgáltatást nyújt fogyasztói számára, jelentős hatást gyakorolva a gázszektor gazdaságára és foglalkoztatottságára.

A TIGÁZ-DSO Kft. földgázelosztási tevékenységének alapvető rendeltetése a vezetékes földgáz eljuttatása a gázhálózatok betáplálási (forrás-) pontjától a gázfelhasználók telekhatáráig, vagy ennek megfelelő más birtokhatárpontig.

A TIGÁZ GEPA Kft. fő tevékenysége a háztartási és középteljesítményű membrános gázmérők javítása és hitelesítésre való előkészítése, akkreditált laboratórium működtetése, felhasználói tulajdonban lévő nyomásszabályozó állomások karbantartása, valamint iratkezelési és logisztikai tevékenység végzése.

A TIGÁZ Zrt., a TIGÁZ DSO Kft. és a TIGÁZ GEPA Kft. (a továbbiakban TIGÁZ Csoport) a Magyar Szabványügyi Testület (MSZT) kiemelt partnere, minőségirányítási rendszerét az MSZT hat tanúsítási ciklusban, környezetközpontú irányítási rendszerrel, valamint a munkahelyi egészségvédelem és biztonság  irányítási rendszerével integrált irányítási rendszerét pedig két tanúsítási ciklusban sikeresen tanúsította. Integrált irányítási rendszere maximálisan megfelel az előírt követelményeknek és évről évre magasabb színvonalat képvisel.

A TIGÁZ Csoport integrált irányítási rendszere alkalmas a kitűzött célok megvalósítására.
2014 októberében az MSZT sikeres megújító audittal igazolta, hogy a TIGÁZ Csoport hármas integrált irányítási rendszere az alkalmazási területen belül a csoport mindegyik szervezetében kimagaslóan működik, mind az ISO 9001, mind az ISO 14001, mind pedig az MSZ 28001 szabvány követelményeit kielégíti.

A TIGÁZ Csoport kiemelt figyelmet fordít az alkalmazottak folyamatos továbbképzésére, a gazdaságos energiafelhasználásra, a szolgáltatás minőségének folyamatos javítására és a balesetmentes munkahely megteremtésére.

A Magyar Szabványügyi Testület Tanúsítási Titkársága 3 felkészült auditorral végezte el az integrált rendszer megújító auditját. Munkájukat, észrevételeiket a vezetőség megelégedéssel fogadta. Az MSZT ezúton is gratulál a TIGÁZ Csoport szervezeteinek az eddigi teljesítményükhöz és további sikereket kíván az elkövetkezendő időszakban.

Forrás:

  1. IIR kézikönyv
  2. 2014. évi auditjelentés