Készen állnak a focivébére? Az európai szabványok igen!

A szabványok növelik a játékosok és a szurkolók biztonságát, így könnyebb a játékra koncentrálni.

A következő hetekben a világ figyelme a focivébére irányul. A szabványalkotók azzal ünneplik ezt a kimagasló társadalmi eseményt, hogy bemutatják a szabványok szerepét a labdarúgásban.
Tudjuk-e, hogy itt Európában és Magyarországon is a szabványalkotók az optimális versenyfeltételek biztosítása érdekében számos területen már gondoltak arra, hogy egységes előírások, követelmények kidolgozásával javítsák a mérkőzések körülményeit, enyhítsék a rendezés kockázatát? A játékszabályokat sokan ismerik, de mi a helyzet azokkal a szabályokkal, amelyek a háttérben észrevétlenül maradtak? Természetes gyep vagy műfű? Hogyan lehet elérni, hogy a futballkapuk egyforma méretűek legyenek? Ezekre és a labdarúgással kapcsolatos számos egyéb dologra megállapodások vannak érvényben, amelyeket közmegegyezéssel európai szabványokban rögzítenek az érintett felek. Az európai szabványokat a Magyar Szabványügyi Testület (MSZT) vezeti be magyar nemzeti szabványként.

A következő 3 hétben az európai szabványügyi szervezetek – CEN-CENELEC – csütörtökönként új videót ad közre weboldalán, amelyet az MSZT weboldalán is meg lehet nézni.
Kattintson ide és ismerje meg a labdarúgás szabványait!

Az MSZT jó szórakozást kíván a meccsekhez és a videókhoz!