ETSI-ITU workshop az 5G környezeti követelményeinek meghatározására

Az ETSI (Európai Távközlési Szabványügyi Intézet) és az ITU (Nemzetközi Távközlési Egyesület) 2017. november 23-án szakmai találkozót szervez az ETSI franciaországi központjában, Sophia Antipolisban "Towards Setting Environmental Requirements for 5G" címmel.

Ez az egynapos munkaértekezlet lehetőséget biztosít valamennyi érintett fél, köztük a politikai döntéshozók, a szabványosítási szervezetek, az értékesítők, az üzemeltetők és a kutatók számára az 5G technológiával kapcsolatos környezeti kérdések megvitatására és a jövőbeli szabványosítási célkitűzések azonosítására. Ezen túlmenően az esemény célja az ETSI TC EE (Környezeti tervezés) és az ITU-T SG5 (Környezet, klímaváltozás és körforgásos gazdaság) közötti szorosabb együttműködés előmozdítása a témában. A rendezvény során a résztvevők átfogó tájékoztatást kapnak az 5G-vel kapcsolatos környezeti követelmények naprakész elemzéséről és az ezen a területen várható tevékenységekről.

A főbb témák a következők:

  • az energiahatékonyság elemzése és értékelése;
  • erőforrás-hatékonyság a körkörös gazdaság eléréséhez;
  • tápellátási megoldások;
  • a környezeti jelenségek (például villámcsapás) elleni védelem és az elektromágneses összeférhetőség;
  • az elektromágneses terek emberi expozíciója.

A rendezvényen való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött. További információk az alábbi hivatkozáson találhatók:
http://www.etsi.org/news-events/events/1217-towards-setting-environmental-requirements-for-5g

Nagy Gábor, e-mail-cím: g.nagy@mszt.hu
2017. október