Lezajlott az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. energiairányítási rendszerének tanúsító eljárása

2015. évi LVII. törvény előírja a nagyvállalatok számára a kötelező energetikai audit elvégzését vagy az MSZ EN ISO 50001:2012 irányítási rendszer akkreditált tanúsító általi meglétét.

Az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zártkörűen Működő Részvénytársaság nagyvállalatként és több éve működtetett integrált irányítási rendszer tapasztalatával az MSZ EN ISO 50001:2012 szabvány bevezetése mellett döntött.

Az energiairányítási rendszer alkalmazási területe:

  • földgázelosztó vezeték tervezése, építése, felújítása, üzembe helyezése, üzemeltetése (ellenőrzés, karbantartás, üzemzavar-elhárítás, javítás), felhagyása és elbontása;
  • földgázelosztási tevékenység;
  • társaság által használt épületek és a földgázelosztó hálózatok üzemeltetéséhez szükséges energiafelhasználás.

A Magyar Szabványügyi Testület Tanúsítási Titkársága két felkészült auditorral, két szakaszban 2016 májusában és júniusában végezte el az energiairányítási rendszer tanúsító auditját. Az auditcsoport munkáját, észrevételeit a szervezet hasznosnak ítélte és elfogadta. Az auditorok javaslata alapján az MSZT és együttműködő IQNet-partnere, a SIQ 2016 júniusában pozitív döntést hozott a nemzeti MSZT-, SIQ- és a nemzetközi IQNet-tanúsítványok kiadására vonatkozólag.

Az MSZT ezúton is gratulál az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. vezetőinek és munkavállalóinak a sikeres tanúsító audithoz, további eredményes munkát kíván az integrált vállalatirányítási rendszer működtetéséhez és fejlesztéséhez.

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot  Szalai Líviával a Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével vagy Kéki Zsuzsannával a Tanúsítási Titkárság főosztályvezető-helyettesével  az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06/1/4566-928  cert@mszt.hu

2016. július 1.

Forrás:

  1. 2016. évi auditjelentés I. és II. szakasz