Lezajlott a Crosssec Solutions Kft. információbiztonsági irányítási rendszerének és minőségirányítási rendszerének tanúsítási eljárása

A Crosssec alapötlete a piacon elérhető biztonságos felhőalapú rendszerek hiányából indult ki. Felhasználói komplikált szoftverek tömkelege nélkül tudják adataikat biztonságosan tárolni úgy, hogy csakis ők dönthessenek arról, hogy azt kivel és mikor osztják meg.

Egy információvédelemmel foglalkozó vállalattal szemben különösen jogos elvárás, hogy ügyfeleinek bizalmas információi és adatai maximális védelemben részesüljenek.

A Társaság vezetése elkötelezett az információbiztonsági irányítási rendszer és minőségirányítási rendszere tanúsíttatására a Magyar Szabványügyi Testület iránt, melyre a belső igény miatt, másrészt az ügyfelei részéről egyre nagyobb mértékben megjelenő elvárás miatt is szükség volt. A cég vezetése a működés meghatározó elemének tekinti a szolgáltatásközpontú szemléletet, az érdekelt felek elvárásainak való magas szintű megfelelést, valamint a kiemelkedő minőség igazolhatóságát. A Crosssec Solutions vezetősége prioritásként kezeli az információbiztonságot, valamint a munkatársak információbiztonsági tudatosságának növelését.

A Társaság integrált irányítási rendszere magában foglalja az MSZ ISO/IEC 27001:2014 és az MSZ EN ISO 9001:2015 szabványokban rögzített követelményeket.

Az integrált irányítási rendszer alkalmazási területe:

  • az egyedi titkosítású web-, asztali és mobilklienssel rendelkező tárhelyszolgáltatás nyújtása során az ügyfél és saját adatok bizalmasságának védelme, valamint a szolgáltatások folyamatos rendelkezésre állásának biztosítása.

A Magyar Szabványügyi Testület Tanúsítási Titkársága két felkészült auditorral 2016 áprilisában végezte el az integrált irányítási rendszer tanúsítási auditját. Az auditcsoport munkáját, észrevételeit a szervezet hasznosnak ítélte és elfogadta. Az auditorok javaslata alapján az MSZT pozitív döntést hozott a nemzeti MSZT- és a nemzetközi IQNet-tanúsítványok kiadására vonatkozólag.

A tanúsítványok új üzleti lehetőségeket is hozhatnak a Crosssec Solutions Kft.-nek a biztonságra figyelő vevők vagy ügyfelek megnyerésével.
Az MSZT ezúton is gratulál a Crosssec Solutions Kft. vezetőinek és munkavállalóinak a sikeres tanúsítási audithoz, további eredményes munkát kíván az integrált irányítási rendszer működtetéséhez és fejlesztéséhez.

Információbiztonság-irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot a Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével, Szalai Líviával vagy a tanúsítási menedzserével, Radosiczky Mártával az alábbi elérhetőségen: Tel: 06/1/4566-928  cert@mszt.hu

2016. május 30.

Források:

  1. Crosssec Solutions Kft. kézikönyve
  2. 2016. évi auditjelentés