COLUMBIAN TISZAI CARBON LTD. (CTC)

 

COLUMBIAN CHEMICALS COMPANY (CCC)
3581 Tiszaújváros, Pf. 61.
Telefon: 49 544-000
ctc@columbianchemicals.com,   www.columbianchemicals.com

 

A Columbian Tiszai Carbon Ltd. a Magyar Szabványügyi Testület Tanúsítási Titkárságának kiemelt partnere, hiszen minőség-, környezetközpontú, valamint munkahelyi egészségvédelem és biztonság (integrált) irányítási rendszerét közel tíz éve az MSZT sikeresen tanúsítja. Integrált irányítási rendszere maximálisan megfelel az előírt követelményeknek, és évről évre magasabb színvonalat képvisel. A kiemelten kezelt vevői elégedettség mellett, a CTC 1999-ben a NEMZETI MINŐSÉG DÍJ nyertese, valamint 2000-ben, illetve 2001-ben az EURÓPAI MINŐSÉGI DÍJ döntőse volt.A COLUMBIAN TISZAI CARBON LTD. (CTC) Magyarország egyetlen ipari koromgyártó vállalata.
A COLUMBIAN CHEMICALS COMPANY (CCC) és a TISZAI VEGYI KOMBINÁT Rt. (TVK) közös vállalataként 1993-ban kezdte meg az ipari korom gyártását a gumi-, a műanyag-, a tinta- és a festékipar számára. 2000 májusában a CCC 100%-os tulajdonrészt szerzett. A cél az egyéni-, közösségi- és a környezeti biztonság folyamatos fejlesztése mellett, a kölcsönös előnyöket biztosító, hosszú távú, megbízható vevői kapcsolatok maximális kiszolgálása. A vállalati célkitűzések elérését komplex irányítási rendszer (ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001) támogatja - nem is eredménytelenül.

 

  

;

 

   Gumiipari kormok
   StatexR és FurnexR abroncsgyártáshoz, műszaki gumitermékekhez


 

Ipari kormok
RavenR és ConductexR műanyagok gyártásához, tintákhoz, festékekhez  

  

 

  

2006. novemberében a COLUMBIAN a magyarországi gyár kapacitásának bővítését jelentette be. Az évek óta teljes kihasználtsággal termelő üzem csak kapacitásának bővítésén keresztül képes mind Magyarországon, mind a közép-európai régióban a gumiipar által tervezett különböző beruházások növekvő igényeinek megfelelni. Az ipari koromgyártás legjobb technológiai lehetőségeinek alkalmazásával, a bővítést követően, a magyarországi gyár továbbra is a legmagasabb minőségi színvonalat tudja biztosítani.
A COLUMBIAN CHEMICALS COMPANY a világ egyik vezető koromgyártó vállalata. A vállalat az egyetlen világszerte működő koromgyártó, amely ISO 14001 minősítést kapott, és nemzetközileg elismert környezetvédelmi politikát folytat az összes gyárában.   A COLUMBIAN CHEMICALS székhelye Maiettában (Georgia állam USA) található. 11 koromgyártó üzem tulajdonosa, amelyek Brazíliában, Kanadában, Angliában, Németországban, Magyarországon, Olaszországban, Koreában, Spanyolországban és az Egyesült Államokban működnek, világszerte 1300 embert foglalkoztatva.
A Magyar Szabványügyi Testület Tanúsítási Titkársága ezennel gratulál a Columbian Tiszai Carbon Ltd-nek az eddigi teljesítményéhez, és további sikereket kíván az elkövetkezendő időszakban.