Sikeresen lezajlott az információbiztonság-irányítási rendszer kezdeti tanúsítási eljárása a Blue Guava Technology Kft.-nél

Az elektronikus információk és az informatikai rendszerek jelentős szerepet játszanak a kulcsfontosságú üzleti folyamatok irányításában és támogatásában. A Blue Guava Technology Kft. vezetése az informatikai biztonságot alapvető követelménynek és jelentőségűnek ítéli meg a szervezet működésének sikeressége szempontjából, így határozott célként fogalmazta meg, hogy hatékony informatikai biztonsági és információvédelmi rendszert működtessen. A követelményeknek való megfelelés érdekében megoldásként választották az MSZ ISO/IEC 27001:2014 szerinti információbiztonság-irányítási rendszer kiépítését és tanúsíttatását.

A Magyar Szabványügyi Testület (MSZT) 2018-ban köszönthette új ügyfelei között a Blue Guava Technology Kft.-t. A kétszakaszos sikeres eljárás és eredményes audit után, az auditorok javaslata alapján az MSZT 2018. decemberben pozitív döntést hozott a nemzeti MSZT- és a nemzetközi IQNet-tanúsítványok kiadására vonatkozólag.

Az auditcsoport munkáját, észrevételeit a szervezet hasznosnak ítélte és elfogadta.

Az audit során az auditorok erősségként az alábbiakat emelték ki: 

  • erős és jól megfogalmazott vezetői elkötelezettség;
  • jól látható vezetői szerepvállalás külső szakértő bevonása esetén;
  • jól kommunikálható és könnyen megérthető célok;
  • az egyes munkafolyamatok dokumentáltsága, a folyamatok közötti elhatárolás.

Az MSZT tanúsítványa mellett kiadott nemzetközi elismerést biztosító IQNet-tanúsítvány bizonyítja a Blue Guava Technology Kft. információbiztonság iránti elkötelezettségét. A tanúsítványok új üzleti lehetőségeket is hozhatnak a biztonságra kiemelt figyelmet fordító ügyfelek megnyerésével.

Az MSZT további eredményes munkát kíván az információbiztonság-irányítási rendszer működtetéséhez és fejlesztéséhez.

Források:

Az információbiztonság-irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot Kéki Zsuzsannával, az MSZT Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével vagy Radosiczky Mártával, az MSZT Tanúsítási Titkárság tanúsítási menedzserével az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06/1/4566-928 cert@mszt.hu

2019. március