Az új ISO/IEC 27001, információbiztonság magyar nyelven

Szakmai fórum

Tájékoztatás a fórumról

A Magyar Szabványügyi Testület (MSZT) 2014. április 10-én rendezi meg Az új ISO/IEC 27001, információbiztonság magyar nyelven című szakmai fórumot.

A szakmai fórum célja:
A nemzetközi szabvány 2005-ös első kiadását felváltó ISO/IEC 27001:2013 magyar nyelvű változatának kiadása előtt az MSZT lehetőséget kíván adni az érdekeltek számára a magyar nyelvű szöveggel kapcsolatos vélemények ütköztetésére és az új szabvány alkalmazására való átállás elősegítése érdekében a változások megismerésére.

Az információ vagyontárgy, amelyet más fontos üzleti vagyontárgyhoz hasonlóan, megfelelően védeni kell. Az egyre inkább összekapcsolódó üzleti környezetben az információ védelme különösen fontossá válik, erre nyújt megoldást a szabvány szerinti információbiztonsági irányítási rendszer.

Számos szervezet több, különböző szabványok szerinti, összefonódó irányítási rendszert működtet. Az ISO/IEC 27001:2013 szerinti információbiztonsági irányítási rendszer azon túl, hogy nemzetközi szinten elismert megoldást ad az információ védelmére, a többi irányítási rendszerrel való egyszerű integrálást is lehetővé teszi.

A Magyar Szabványügyi Testület 2014. március 1-jén közzétette az új kiadású nemzetközi szabvány magyar nyelvű változatának tervezetét MSZ/T ISO/IEC 27001:2014 Informatika. Biztonságtechnika. Információbiztonsági irányítási rendszerek. Követelmények címmel, amely felváltotta a nemzetközi szabvány korábbi kiadását bevezető MSZ ISO/IEC 27001:2006-ot. A tervezet célja, hogy annak tartalmát az információbiztonság területén érdekeltek minél szélesebb köre megismerje és megküldje észrevételeit az MSZT számára. A tervezetre érkező és a nemzetközi szabvány tartalmával nem ellentétes észrevételek, javaslatok alapján a szabványalkalmazók széles körének véleményét figyelembe vevő, egységes értelmezésű szabvány készülhet.

A szakmai fórum időpontja: 2014. április 10. (csütörtök), 10.00-15.00 óra

Tervezett program 
Jelentkezési lap