Az MSZT nemzetközi szabványosítási tevékenységének elismerése

Újabb magyar szakértő kapta meg az IEC 1906 Award kitüntetését!

Idén az MSZT magyar szakértője, Matthias Heinze is megkapta az IEC által 2004-ben alapított 1906 Award kitüntetést!

A Nemzetközi Elektrotechnikai Bizottság (International Electrotechnical Commission, IEC) 1906-os megalakulása emlékére alapította ezt a díjat, amit évente adományoznak azon szakértőknek, akik kiemelkedő teljesítményükkel járultak hozzá az IEC-ben folyó szabványosítási munkához.
Az MSZT a 2014-ben alapított IECRE Megújuló energia. IEC-rendszer a megújuló energiával kapcsolatos alkalmazásokban használt berendezésekre vonatkozó szabványok tanúsítására nevű IEC-bizottságba harmadikként lépett be a TÜV Rheinland InterCert Kft. támogatásával (az IECRE-ben az MSZT-t a TÜV Rheinland InterCert Kft. képviseli). Matthias Heinze a TÜV Rheinland munkatársa, magyar szakértőként tevékenykedik az IECRE Napenergia szektor WG 404 Támogatás és piackutatás munkacsoport vezetőjeként. Matthias Heinze urat az IECRE elnöke javasolta a munkacsoport vezetőjeként, a felhasználói igények meghatározása terén végzett munkája, és a megújuló energiaipar meghatározó piaci szereplőinek (különösen a pénzügyi szektorból) az IECRE-ben való részvételre irányuló sikeres bevonása elismeréseként.

Matthias Heinze már a harmadik olyan magyar szakértő, aki megkapta ezt a rangos kitüntetést. 2012-ben Papp Ferenc a TC 34 Lámpák és tartozékai műszaki bizottság szakértőjeként, 2013-ban Barsai János a TC 62 Gyógyászati villamos berendezések műszaki bizottság szakértőjeként kapta meg az 1906 Award kitüntetést.

További információkért kérjük, keresse munkatársainkat az alábbi elérhetőségen:
szabvtit@mszt.hu

Kosák Gábor 
2016. október