Az év magánrendelője szakmai díjas Endo-Kapszula Kft. sikeres okiratmegújító eljárása

Az Endo-Kapszula Kft.-t 2008 decemberében alapították Székesfehérváron, fő tevékenységi köre az egészségügyi szolgáltatások, ezen belül a belgyógyászati, gasztroenterológiai, a tápcsatornai endoszkópos tevékenységek, illetve a kapszulaendoszkópos vizsgálatok végzése, valamint a kardiológiai, reumatológiai, nőgyógyászati, urológiai, proktológiai és ultrahang-diagnosztikai járóbeteg-ellátás.
A cég magas színvonalú egészségügyi ellátással áll a hozzáforduló Ügyfelek rendelkezésére:

 • Hitvallásuk szerint biztosítani kívánják a magánegészségügyi ellátás területén a minőségileg ellenőrzött, magas szakmai színvonalú, azonnali, illetve minimális várakozási idővel hozzáférést biztosító egészségügyi szolgáltatások széles körét;
 • Küldetésük, hogy valós alternatívát és méltóságteljes ellátást biztosítsanak betegeik/pácienseik számára a magyar egészségügyben, lehetővé téve a rendszeres gasztroenterológiai és általános szűréseket, pontos diagnózisokat, hozzájárulva ezzel egy alapvetően egészségtudatosabb társadalom létrejöttéhez;
 • Céljuk továbbá, hogy céges ügyfeleik számára is költséghatékony, folyamatosan rendelkezésre álló szolgáltatási megoldásokat tudjanak kínálni elsősorban a betegség megelőzése és szűrése területén;
 • Víziójuk, hogy Magyarország legkeresettebb gasztroenterológiai egészségügyi magánközpontjává váljanak azáltal, hogy európai szinten is elismert szakembereik és csúcstechnológiájuk segítségével több pontos, teljes gyógyulást elősegítő diagnózist biztosítanak betegeik számára, mint bármely más gasztroenterologiai központ.

Ilyen szellemiségben kívánják pácienseik egészségi állapotát és életminőségét folyamatosan ellenőrizni, javítani az elérhető legmagasabb színvonalú megelőző és gyógyító tevékenység révén, a legkorszerűbb körülmények között, magasan kvalifikált és elkötelezett munkatársaik közreműködésével, kiváló diagnosztikai rendszerek támogatásával.

A hatékony működés további elősegítése érdekében a társaság 2014-ben bevezette az MSZ EN ISO 9001:2009 szabványon alapuló minőségirányítási rendszert, majd a Magyar Szabványügyi Testülettel (MSZT) mint külső, független, nemzetközileg elismert, akkreditált szervezettel tanúsítatta a rendszer működését, melynek érvényességét a tanúsítási ciklus alatt eredményesen fenntartotta.

2017 augusztusában az MSZT Tanúsítási Titkárságának felkészült vezető auditora elvégezte a minőségirányítási rendszer okiratmegújító auditját. Az auditor munkáját, észrevételeit a szervezet hasznosnak ítélte és elfogadta. Az auditor javaslata alapján az MSZT pozitív döntést hozott a nemzeti MSZT tanúsítási okirat és a nemzetközi IQNet-tanúsítvány ismételt kiadására vonatkozólag.

A minőségirányítási rendszer kiemelt erősségei az auditjelentés alapján:

 • Vezetői elkötelezettség a minőségirányítási rendszer fenntartása, folyamatos fejlesztése mellett
 • Stratégiai tervek, fejlesztési elképzelések, határozott jövőkép, az újításokra való nyitottság
 • A vezetők közötti összhang, együttműködés
 • Jó csapatszellem
 • Betegközpontú gondolkodás
 • Az Endo-Kapszula Kft. szakmai elismertsége
 • A Gasztroenterológia szakmai elismertsége, fejlesztése mellett való erős elkötelezettség
 • A pályázati projekthez kapcsolódó tudományos munka
 • Magas színvonalú eszközpark – különös tekintettel az endoszkópos eszközökre
 • Az orvostechnikai eszközök, berendezések felügyelete
 • Az igen magas színvonalon összeállított, és gyakorlati hasznossággal bíró szakmai irányelvek
 • Az informatikai terület erősítése, ezek hatásai (számlázó rendszer fejlesztése)
 • A szövettani vizsgálati leletek elektronikus megküldése, az eredmények betegek felé való kommunikálása
 • A folyamatok és a szolgáltatás eredményességének mérésére kialakított módszerek, ezek tervezett továbbvitele, valamint a szakmai folyamatok felügyelete

A cég megkezdte az ISO 9001:2015 szabványra történő áttéréshez az előkészületeket, melynek megvalósítását a 2018-as felügyeleti auditra ütemezte.

Az Endo-Kapszula Kft.Magánorvosi Centrum 2017-ben elnyerte „Az év magánrendelője" szakmai díjat, Csoportpraxis kategóriában, mely versenyt a Házipatika.com szervezett.
Az MSZT ezúton is gratulál az Endo-Kapszula Kft.vezetőinek és munkavállalóinak e neves szakmai elismeréshez, valamint a sikeres megújító audithoz, és további eredményes munkát kíván a minőségirányítási rendszer működtetéséhez és fejlesztéséhez.

Források:

 1. 2017. évi auditjelentés
 2. Endo-Kapszula Kft. kézikönyve

Irányítási rendszerek tanúsításával kapcsolatban kérem, vegye fel a kapcsolatot Kéki Zsuzsannával a Tanúsítási Titkárság főosztályvezetőjével vagy Szamosiné Dávid Izabella főosztályvezető-helyettesével az alábbi elérhetőségen:
Tel: 06/1/4566-928  cert@mszt.hu

2017. szeptember