konyvBBMEGJELENT
„Az építési termékek CE-jelölése lépésről lépésre"
című kiadvány

Az építési termékek forgalmazására vonatkozó harmonizált feltételek megállapításáról szóló 305/2011/EU rendelet hatályba lépésével megváltoztak az építési termékek megfelelőségértékelésének, forgalomba hozatalának és CE-jelölésének szabályai.

Az MSZT az építési termékek piacán érdekelt szervezetek számára elkészítette (az Európai Bizottság kiadványa alapján) Az építési termékek CE-jelölése lépésről lépésre című útmutatót. Ez a kiadvány segítséget nyújt a gyártónak, hogy milyen lépéseket kell követnie egy új építési termék CE-jelölése esetében. Ugyanakkor azokat a teendőket is leírja, hogy hogyan kell korszerűsítenie a terméke CE-jelölését, a CE-jelölés szabályainak megváltozása miatt, ha a termék (annak gyártási folyamata, a nyersanyagok, a vizsgálatok stb.) megváltozik. A megjelent kiadvány tartalmazza a vonatkozó oldalak elérési útvonalait, így az egyes lépések megtételéhez szükséges naprakész információk gyorsan hozzáférhetővé válnak.

A kiadvány mind papír, mind pedig elektronikus (pdf) formában megvásárolható az MSZT Szabványboltjában vagy megrendelhető a kiado@mszt.hu e-mail címen a Megrendelőlap kitöltésével.

A kiadvánnyal kapcsolatban felvilágosítást ad:
Szendy Csabáné (06 1456-6850, m.szendy@mszt.hu)