Az élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek (ÉBIR) szinten tartó képzése (ISO 22000:2018)

Az ISO 22000 új kiadása 2018 júniusában jelent meg. Az Agrárminisztérium támogatásának köszönhetően az MSZT/MB 635 Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek nemzeti szabványosító műszaki bizottság tagjainak aktív közreműködésével késlekedés nélkül megkezdtük a magyar nyelvű változat elkészítését.

A Magyar Szabványügyi Testület 2018. december 1-jén fogja kiadni az MSZ EN ISO 22000:2018 Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerek. Az élelmiszerláncban részt vevő szervezetekre vonatkozó követelmények (ISO 22000:2018) szabvány magyar nyelvű változatát, amelynek bemutatására 2018. december 12-én szinten tartó képzést szervez neves előadók közreműködésével.

Ennek a szabványnak az összes követelménye általános, és az élelmiszerlánc valamennyi szervezetére vonatkozik, függetlenül a méretüktől és összetettségüktől. A közvetlenül vagy közvetve érintett szervezetek közé tartoznak például a takarmánytermelők, az állattenyésztők, a vadon élő növények betakarítói és a vadak tartói, a mezőgazdasági termelők, az élelmiszer-összetevők gyártói, az élelmiszergyártók, a kiskereskedők és azon szolgáltatásokat nyújtó szervezetek, amelyek élelmiszert szolgálnak fel, a vendéglátóipari szolgáltatások, a takarítási és fertőtlenítési szolgáltatások, a raktározási és elosztási szolgáltatások, berendezések szállítói, tisztító- és fertőtlenítőszerek szállítói, csomagolóanyagok és egyéb élelmiszerrel érintkező anyagok szállítói.

Ez a dokumentum lehetővé teszi bármely szervezet számára, beleértve a kis és/vagy kevésbé fejlett szervezeteket (pl. egy családi gazdaság, kis méretű csomagolóanyag forgalmazó, kis méretű kiskereskedelmi vagy vendéglátóipari egység), hogy az ÉBIR-jükhöz a külső fejlesztésű elemeket átvegyék.

A képzésen kitérünk arra is, hogy az élelmiszer-minőség, az élelmiszer-hamisítás, élelmiszer-védelem és az élelmiszer-biztonság vajon milyen kapcsolatban is állnak egymással.

A szabványt a szakmai fórum befizetett résztvevői 10% kedvezménnyel vásárolhatják meg.

Tervezett program
Jelentkezési lap 
Szabványmegrendelő lap

További tájékoztatást adKurucz Csilla, szabványosító menedzser
e-mail: cs.kurucz@mszt.hu; tel.: 06-1-456-6920